Teknoloji

iPhone’un 2017 model versiyonu cam ve metal birleşimi olabilir

iphone

iphoneBu yılın başlarında Apple’ın 2017’de iPhone serisi için cam tasarımı düşündüğüne dair dedikodular çıkmış, bu durum iPhone 4 tarzı tasarıma geri dönülebileceği şeklinde yorumlanmıştı. Şimdi Carter Technology adlı şirketin tepe yöneticisi olan Allen Horng adlıo şahıs 2017 iPhone serisi içinde sadece tek bir modelin cam tasarıma sahip olacağını iddia ediyor. Carter Technology’nin önde gelen telefon kasa tedarikçilerinden olduğunu belirtelim.

Nikkei Asian Review tarafından verilen habere göre, Horng gazetecilere bildiği kadarıyla gelecek yıl sadece tek bir modelin cam kasaya sahip olacağını aktardı. Ayrıca cam tasarımın kenarlarını da iPhone 4’te olduğu gibi metal çerçevenin saracağını kaydetti. Bu son haber 2017 model akıllı telefonun tamamen camdan yapılacağına dair daha önce çıkan haberlerle ters düşüyor.

Horng, iPhone’un tasarımının cam tabanlı olacak şekilde değiştirilmesinin Carter Technology’nin gelirlerinde herhangi bir etkide bulunmayacağını kaydetti. Çünkü kullanılacak olan metal çerçeve neticesinde daha karmaşık bir işleme teknolojisine ihtiyaç duyulacak. Sonuç olarak cam ve metal birleşimi gövdenin maliyeti de iPhone’un mevcut kasasının maliyetinden aşağı kalır olmayacak.

Apple’ın Carter Technology yerine Çinli Biel Crystal Manufactory and Lens Technology adlı bir şirketle çalışacağına dair haberler çıkmıştı. Söz konusu şirket Apple’ın telefonu için cam ekran kapakları üretiyor. Horng bu dedikodular hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı.

KGI Securities şirketi geçtiğimiz mart ayında Apple’ın 2017’de iPhone serisini cam tasarım ve AMOLED ekranla değiştirebileceğine yönelik yorumlarda bulunmuştu. Ayrıca Apple’ın kavisli ekran ve kavisli cam gövdeye de geçiş yapabileceği belirtilmişti. Buna ek olarak geçen ay da tasarımın tamamen camdan yapılacak şekilde geliştirileceğine dair yeni söylentiler de çıkmıştı.

Horng’un cam tasarımın sadece tek bir modelde kullanılacağını söylemesi ilginç olarak değerlendirilebilir. Apple’ın bu tasarımı daha üst sınıf olarak nitelendirilen Plus ve Pro modelleri için kullanması söz konusu olabilir. Eğer durum böyle olursa, 4.7 inç ekranlı modelin nasıl bir tasarıma sahip olacağı bilinmiyor.

Tabii ki, gelecek yılın modelinin çıkışına bir yıldan daha fazla bir zaman var ve o zamana kadar çok şey değişebilir. Ancak şu anda ortak kanı yeni cihazın tasarımında cama yer verileceği şeklinde gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER