Manşetler

Apple 2017 model iPhone’da ikonik Home tuşuna veda edebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 2017Yeni iPhone’un tanıtılması için kalan süre her geçen gün azalıyor. Bu bekleyiş devam ederken, 2017’de tanıtılacak iPhone modeline dair dedikodulara da her gün yenileri ekleniyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, 2017 model iPhone’da Apple kullanıcılarının 10 yıldır bütünleştiği ikonik Home tuşu bulunmayacak.

iPhone’un çıkışının 10. yılının kutlanacak olması nedeniyle telefonun 2017’de köklü bir değişimden geçmesi bekleniyor. OLED ekran teknolojisine geçilmesi de bahsedilen değişiklikler arasında yer alıyor. Home tuşundan vazgeçileceği iddiası, OLED ekranla ilgili dedikodularla da örtüşüyor. Böylelikle ortaya adeta “cam bir yaprak” gibi gözüken bir telefonun çıkması öngörülüyor.

iPhone 2017 ile yeni bir model daha kazanabilir

iPhone 2017 için işaret edilen değişiklikler, sadece Home tuşu ve OLED ekranla sınırlı kalmıyor. Cupertino merkezli şirketin kavisli ekrana sahip üçüncü bir modeli daha iPhone ailesine ekleyebileceği iddiası, hafta içinde gündeme gelmişti. Apple’ın kullanacağı kavisli OLED panellerinin de Samsung tarafından üretileceği öne sürülmüştü.

Önümüzdeki ay tanıtılması beklenen yeni iPhone’da ise kulaklık jakına veda edilmesi oldukça muhtemel gözüküyor. Akıllı telefonun Plus versiyonunda ise iki arka kameranın bulunacağı sıklıkla dillendiriliyor. RAM’in 3 GB’ye yükseltilmesi ve basınç hassasiyetine sahip bir Home tuşu da, iPhone’un 2016’da kazanacağı yenilikler arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER