Teknoloji

iPad’in adaptasyon oranı DVD oynatıcıları geride bıraktı

CNBC’nin haberine göre iPad, tarihte cep telefonları dışında en çabuk adapte olunan elektronik ürünler listesinde liderliğe yükseldi. iPad’den önce listenin tepesinde pazara girdiği ilk senede 350 bin adet satan DVD oynatıcılar yer alıyordu. Apple ise daha ilk günde 300 bin, 28 günde ise bir milyon iPad satarak bir ayda haklı bir başarı yakalamıştı.

Bernstein Research adlı bir kuruluş tarafından yapılan araştırma genellikle tüketici elektroniği kategorisindeki ürünleri kapsıyor. Aslına bakarsanız bir milyon barajı çoğu elektronik için geçilmeyecek bir baraj değil. Ancak iPad gibi ilk kez piyasaya çıkan ve tüketicilerin yeni tanıştığı bir ürünün daha piyasaya çıktığı anda büyük bir satış grafiği yakalaması bu ürünü liderliğe oturtuyor. iPad’in bu başarısında cihazın Apple’ın geri kalan iOS ekosistemine olan bağlarının da etkisi bulunuyor.

Bernstein’ın gözlemlerindeki daha ilginç bir nokta ise iPad’in 9 milyar doların üzerine çıkacak satış rakamlarıyla 2011’de dördüncü büyük tüketici elektroniği cihazı konumuna yükselme potansiyeli taşıyor olması. iPad bu satış grafiğiyle ABD genelinde oyun donanımlarını ve cep telefonlarını geride bırakabilir. TV, akıllı telefon ve dizüstü bilgisayar satışları şu an için bu ülkedeki en büyük üç tüketici elektroniği segmentini oluşturuyor.

Bernstein’den Colin McGranahan’a göre iPad, insanların TV ve dijital kamera satın alma kararlarını bile etkiliyor. iPad’e 600$ yatıran kullanıcılar diğer elektronik eşyaları satın alma kararlarını finansal durumlarını göz önünde bulundurarak erteliyor.

İlgili – CNBC

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER