Teknoloji

iPad’de indirilen uygulama sayısı 3 milyara ulaştı, Android tabletler henüz 440 milyonda

img_9876

Apple iPad sahipleri, tabletin çıktığı 2010 yılının nisan ayından beri toplam 3 milyar uygulama indirmiş. ABI Research tarafından derlenen bu rakamlara göre iPad, Android tabletlerdeki indirme sayısını açık ara geride bırakmayı başardı. Apple kullanıcılarının gerçekleştirdiği toplam indirmelerin yüzde 19 kadarı iPad ve iPad 2 sahipleri tarafından gerçekleştirildi. Android tablet kullanıcılarıysa toplamda 440 milyon uygulama indirdi.

Android’in indirme rakamlarının düşük çıkmasında ABI Research’ün akıllı telefonlara özel uygulamaları hesaba katmamasının rolü büyük. Araştırma şirketi sonuçları yayınlarken tablet üreticilerine de ufak bir eleştiride bulunmayı ihmal etmedi, piyasada bulunan birçok Android tabletin hâla Android’in daha eski versiyonlarını kullandığını kaydetti. Araştırma şirketinden Lim Shiyang bu durum nedeniyle kullanıcıların daha gelişmiş yazılım geliştirme araçlarıyla üretilmiş uygulamalardan yararlanamamasına neden olduğunu belirtti.

Android tabletler için dile getirilen bu olumsuz durumun Ice Cream Sandwich tabletlerin çıkışıyla birlikte giderilebileceğine dikkat çekilmeden geçilmezken, 2016 yılına gelindiğinde Android akıllı telefonları tarafından yapılan indirme sayısının 58 milyara ulaşabileceği belirtiliyor.

Araştırma, iPad sahiplerinin uygulama indirme konusunda iPhone sahiplerine göre daha hızlı olduğunu gösteriyor. iPad’in 3 milyar indirme sayısına ulaşması 18 ay alırken, aynı süre iPhone’da iki yılı bulmuştu.

İlgili – ABI Research

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER