Teknoloji

iPad uygulamaları Retina ekrana ayak uyduruyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni iPad bugün itibariyle yurtdışında piyasaya çıktı. Uygulama geliştiricileri de özellikle iPad uygulamalarını Retina ekrana uygun hâle getirmek için uğraş içerisinde. Amazon Kindle uygulamasını güncellemiş ve iPad üzerinden e-kitap okumak isteyenlere daha keskin ve güzel görünen yazılar sunmaya hazır hâle gelmişti. Evernote ve Weather Pro uygulamaları da Retina ekranı destekleyecek şekilde güncellendi.

Evernote uygulamasının 4.1.9 numaralı yeni sürümü sadece Retina ekrana göre ölçeklenmiş kullanıcı arayüzüyle birlikte gelmiyor. Ayrıca iyileştirilmiş yazı düzenleme ve yeni not alma özellikleri de uygulamaya eklendi. Not başlıkları için tavsiyeler, onay kutucuları, performans iyileştirmeleri bu uygulamanın sunduğu yenilikler arasında yer alıyor. Weather Pro uygulamasıysa 2.6 numaralı yeni sürümüyle birlikte daha yüksek çözünürlüklü hava durumu haritalarını kullanıcılara sunuyor.

Önümüzdeki haftalarda yerli iPad uygulamalarında da Retina ekrana uygun güncellemeler görmeye başlayabiliriz. Tahmin ediyoruz ki, iPad resmi olarak Türkiye’ye gelmeden önce hatırı sayılır sayıda uygulama Retina ekrana hazır hâle gelmiş olacaktır.

İlgili – Cult of Mac

İLGİLİ HABERLER