Manşetler

İşte karşınızda iPad Pro: 12.9 inç ekran, A9X işlemci

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın yeni bir iPad modeli tanıtacağı ve bunun mevcut iPad’den daha büyük olacağı bekleniyordu. İşte o beklenti gerçeğe dönüştü. Karşınızda iPad Pro. iPad Pro özellikleri ve işlevleri bakımından bakımından güçlü bir üretkenlik aracı olacağını gösteriyor.

Apple iPad Pro’da 2732 x 2048 piksel, toplam 5.6 milyon piksel içeren 12.9 inç ekran bulunuyor. Bu, 15.6 inç MacBook Pro Retina’daki ekrandan daha fazla sayıda pikselin bulunduğu anlamına geliyor. Apple iPad Pro’da yer alan ekranın, şimdiye kadar ürettikleri en gelişmiş ekran olduğunu söylüyor.

ipad-pro-home-090915

iPad Pro’da üçüncü nesil A9X 64-bit işlemci bulunuyor. A8X’e göre 2 kat daha fazla bellek bant genişliği, 2 kat daha hızlı depolama performansı sunan bu işlemci masaüstü işlemci sınıfı performans vadediyor. Apple yöneticisi Phil Schiller bu işlemcinin konsol seviyesinde GPU’ya sahip olduğunu da söylüyor. Apple, iPad Pro’nun son altı yada satılan PC’lerin yüzde 80’inden daha hızlı olduğuna da dikkat çekiyor. Bu PC’lerdeki grafik işlemci birimlerinin yüzde 90’ından daha hızlı grafik performansının da iPad Pro’da olduğunu belirtiyor. iPad Pro’nun tek bir şajla 10 saatlik çalışma ömrü bulunuyor.

ipad-pro-profil-090915

iPad Pro’nun üstünde dört adet hoparlör bulunuyor. 6.9 mm’lik kalınlığıyla, 6.1 mm.’lik iPad Air ile karşılaştırılabilir bir inceliği bulunuyor. 712 gr. ağırlığıyla iPad Air’dan biraz daha ağır.

ipad-pro-air-mini-karsilastirma-090915

Apple iPad Pro için özel bir klavye de çıkarıyor. Bu klavyeyle birlikte iPad Pro kullanıcılarına dizüstü bilgisayar deneyimini daha fazla şekilde yaşatacak. iPad Pro tarafında yer alan Smart Connector adlı teknoloji sayesinde güç ve veri klavyeye iletiliyor.

ipad-pro-smart-keyboard-090915

Klavyenin yanı sıra Apple Pencil olarak adlandırılan bir ekran kalemi de iPad Pro aksesuarları arasında yer alacak. Apple Pencil kalemi sayesinde özellikle üretkenlik alanında çalışanlar iPad Pro ile yaratıcılıklarını daha rahat şekilde konuşturma fırsatı bulacak.

ipad-pro-apple-pencil-090915

iPad Pro’nun üretkenlik odaklı bir ürün olduğu Apple etkinliğindeki sunumdan da anlaşılıyor. Microsoft Office ekibinden Kirk Konigsbauer Office iPad uygulama paketinin iPad Pro’da sunduğu işlevler konusunda kısa bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra sahneye çıkan Adobe yöneticisi Eric Snowden da ekim ayında çıkacak Adobe Photoshop Fix ve Photoshop Sketch uygulamalarının kullanımını ve bunlarda Apple Pencil’dan nasıl yararlanıldığını gösterdi. Apple’ın iPad Pro sunumlarında Microsoft ve Adobe gibi iki önemli rakibi seçmiş olması da önemli bir ayrıntı olarak değerlendirildi. Bu arada iPad Pro’nun bir başka sunumundan da insan organlarının üç boyutlu, yüksek çözünürlüklü modellemesinin iPad Pro üzerinden nasıl düzenlendiği ve gösterildiğine dair bir gösterim yapıldı.

ipad-pro-fiyat-modeller-090915

iPad Pro’nun 32 GB Wi-Fi, 128 GB Wi-Fi ve 128 GB Wi-Fi + Hücresel versiyonları çıkacak. Uzay grisi, gümüş ve altın renk seçenekleri mevcut olacak. Apple Pencil için 99 dolar, Smart Keyboard için de 169 dolarlık yurt dışı satış fiyatları belirlendi. iPad Pro ve aksesuarları kasım ayında satışa sunulacak.

apple-iphone-6s-live-_1232

Bu arada Apple iPad mini 4’ün duyurusunu da gerçekleştirdi. iPad Air 2’nin sahip olduğu donanımlar ve performans daha küçük bir gövdeye yerleştiriliyor ve ortaya iPad mini 4 çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER