Teknoloji

iPad Pro geçtiğimiz çeyrekte Microsoft Surface’ten fazla sattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad pro

Apple’ın 12.9 inç ekran barındıran ve bugüne kadar piyasaya sürdüğü “en büyük” tablet olan iPad Pro, geçtiğimiz çeyreğin ortalarında raflardaki yerini almıştı. IDC tarafından açıklanan rakamlara göre; çeyreğin ortasında satışa sunulmasına rağmen 2 milyon satış rakamına ulaşan tablet; 1.6 milyonluk satış yakalayan Microsoft Surface’i geride bıraktı. IDC, iPad Pro’yu bir yıl öncesine kıyasla yüzde 10 küçülen tablet pazarının “kazananı” olarak niteledi.

Satış rakamı konusunda Apple’ın yeni tabletinin arkasında kalmayı Microsoft adına bir “mağlubiyet” olarak nitelemek ise pek doğru olmayacaktır. Geçtiğimiz yıla kıyasla Surface satışlarını yüzde 29 oranında artırmayı başaran şirket, potansiyel büyüme konusunda hibrit tabletlere daha fazla güven besliyor gibi gözüküyor. IDC’nin raporunda Surface Pro’nun daha küçük ve daha ucuz olan Surface 3’den daha fazla sattığı görülüyor. Bu durum, klavyeye sahip büyük tabletlerin en azından bazı kullanıcıların gözünde dizüstü bilgisayarların yerini alabilecek konuma geldiğini gösteriyor.

Sonuçları değerlendiren IDC’nin tabletlerden sorumlu direktörü Jean Philippe Bouchard, büyük tabletlerin satışlarının artmasındaki en önemli faktörün söz konusu cihazların kullanıcılar tarafından “dizüstü bilgisayar muadili” şeklinde değerlendirilebilmesi olduğunu dile getirdi. Bouchard, melez bir tablet satın alırken insanların önceliğinin fiyattan ziyade performans olduğunun da bu sonuçlar sayesinde anlaşıldığını sözlerine ekledi. IDC tarafından açıklanan raporun önümüzdeki dönemde piyasaya daha fazla sayıda büyük tablet sürülmesi konusunda cesaretlendirici olacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER