Manşetler

iPad Pro çıkış tarihi 11 Kasım, fiyatı da belli oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad-pro-ana-090915

Apple bundan tam iki ay önce büyük ekranlı yeni tableti iPad Pro‘yu duyurmuştu. Ancak o zamanlar iPad Pro çıkış tarihi açısından net bir bilgi vermemiş, sadece iPad Pro’nun kasım ayı içinde çıkacağını söylemekle yetinmişti.

Geçtiğimiz günlerde Apple iPad Pro için çıkış tarihi olarak 11 Kasım tarihinin verildiği dedikoduları ortaya çıkmıştı. Nihayet bu söylenti gerçeğe dönüştü ve Apple resmi açıklamayı yaptı. iPad Pro 11 Kasım tarihinde satışa sunuluyor.

Birinci nesil iPad Pro tableti merakla bekleyenler 11 Kasım tarihinden itibaren bu yeni iPad tabletine kavuşuyor. Cihaz birinci gün sadece online mağaza üzerinden, yani Apple.com.tr aracılığıyla satılacak. Haftanın ilerleyen günlerinde, büyük ihtimalle perşembe ve cuma gününden itibaren fiziksel mağazalarda da satışa sunulacak.

Yukarıda belirttiğimiz 11 Kasım tarihi Türkiye başta olmak üzere ABD, Kanada, Çin, Avustralya ve çoğu Avrupa ülkesi için geçerli.

iPAD PRO’NUN BAŞLANGIÇ FİYATI 2999 TL

iPad Pro çıkış tarihi ile birlikte fiyatı da kesinleşti. iPad Pro Türk lirası fiyatları da resmi Apple açıklamasıyla birlikte ortaya çıkmış oldu. Buna göre gümüş, altın ve uzay grisi üç muhteşem metalik renk seçeneğine sahip iPad Pro’nun 32 GB Wi-Fi modeli 2.999 TL’den ve 128 GB  Wi-Fi + Cellular modeli 4.099 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor ve Apple.com.tr, Apple Store’lar, belirli operatörler ve belirli Apple Yetkili Bayileri’nden satın alınabilecek.

Bu arada iPad Pro özel aksesuarları, Apple Pencil 379 TL’den ve kömür grisi renk seçeneğiyle gelen Smart Keyboard 649 TL’den satışa sunulacak. Yeni, Apple tasarımı poliüretan iPad Pro Smart Cover’lar kömür grisi ve beyaz renk seçenekleriyle 219 TL’den satışa sunulacak. Yeni iPad Pro Silikon Kılıflar kömür grisi ve beyaz  renk seçenekleriyle 279 TL’den satışa sunulacak.

“Uygulama geliştiricilerin ve müşterilerimizin iPad Pro’ya ilk tepkileri inanılmaz oldu. iPad Pro’yu bu hafta dünya genelinde müşterilerimize ulaştıracağımız için heyecanlıyız,” diyen Apple Dünya Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Philip Schiller sözlerine şöyle devam etti: “iPad Pro şimdiye kadar ürettiğimiz en güçlü iPad. 12.9 inç Retina ekran, güçlü 64 bit A9X çip ve çığır açan Apple Pencil ve yeni Smart Keyboard ile kullanıcıların daha da yaratıcı ve üretken olma olanağı veriyor. iPad Pro ile neler yapacaklarını görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Yeni, daha büyük iPad Pro, bir iOS aygıtında bugüne kadarki en yüksek çözünürlük olan 5,6 milyon pikselli göz alıcı 12.9 inç Retina ekranla donatıldı. Yeni 64 bit A9X çipi ise, çoğu PC’ye rakip olabilecek çığır açan bir performans sunuyor. İnce, hafif ve kullanıcıların iPad’den bekledikleri tam gün 10 saat pil ömrü sunuyor. iPad Pro için Apple Pencil çizim ve resim yapmayı son derece akışkan ve doğal hale getiriyor ve sanatsal çizimler ve ayrıntılı 3D tasarımlar gibi işlerde inanılmaz hassasiyet sunuyor. Apple Pencil’deki yerleşik Lightning konnektörü hızlı ve kolay eşleştirmeyi ve şarj etmeyi sağlıyor. Apple’ın ince ve dayanıklı bir tasarıma sahip tam boyutlu bir klavye olan yeni Smart Keyboard’unu her yere götürebilirsiniz. Smart Keyboard, iPad Pro’nun yenilikçi Smart Connector bağlantı noktasına takılıyor ve bu sayede, ayrı bir pile, açma/kapatma düğmesine veya Bluetooth eşleştirmesine ihtiyaç kalmıyor.

İLGİLİ HABERLER