Teknoloji

iPad Pro 9.7 LCD ekranıyla DisplayMate’ten tam not aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad pro 9.7

9.7 inç ekranlı iPad Pro’nun iPad Air 2’yi görüntü kalitesi anlamında geride bırakması kimse için şaşırtıcı olmayacaktır. Zira yeni tablet, fiyat dışında kalan tüm alanlarda iPad Air 2’yi geride bırakmayı başarıyor. Ancak iPad Pro 9.7’nin LCD ekranıyla diğer tüm rakiplerine, hatta (bir alan dışında) iPad Pro 12.9’a üstünlük sağlaması ise biraz şaşırtıcı bir sonuç olarak nitelenebilir. Yeni iPad Pro’nun ekranı, DisplayMate tarafından en iyi performansı gösteren LCD ekran olarak niteleniyor.

Yeni iPad Pro ve iPad Air 2, aynı ekran boyutunu ve çözünürlüğünü paylaşsalar da; iPad Pro 9.7, 12.9 inç iPad Pro’da bile bulunmayan True Tone özelliğiyle kendisini ayrı bir yerde konumlamayı başarıyor. Ancak DisplayMate’in testleri bu özelliğin de ötesini kapsıyor ve cihazın LCD ekranına “en iyisi” unvanını kazandırıyor.

Öncelikli olarak, yeni iPad Pro iki renk gamını destekliyor. Bunlardan ilki internet, TV ve monitörlerde kullanılan tüm içerikleri destekleyen standart sRGB/Rec.709 gamı. İkincisi ise yeni 4K UHD TV’lerde ve Digital Cinema’da kullanılan DCI-P3 Wide Color Gamut adını taşıyan renk gamı. Yeni iPad Pro’nun ekranı, DisplayMate ekibinin bugüne kadar ölçtüğü en yüksek parlaklığa sahip olması da, dikkat çeken bir diğer nokta oluyor. iPad Pro 9.7, 511 nits ile iPad Air 2’nin 415 nits aydınlık değerine yaklaşık yüzde 20 oranında fark atıyor. Apple’ın yeni yansıma önleyici kaplaması da cihaza bir mobil ekranda görülen en düşük yansıma oranını getiriyor.

Yeni iPad Pro’nun testte iyi performans gösteremediği tek alan ise kontrast oranı oldu. Cihaz 1022 gibi iyi bir puanla kontrast oranı testinden ayrılsa da, iPad Pro 12.9’un 1631 puanının gerisinde kaldı.

İLGİLİ HABERLER