Manşetler

Video: iPad Pro 9.7 Kutusundan Çıkıyor

Apple’ın 21 Mart tarihinde gerçekleştirdiği etkinlikte tanıttığı yeni cihazlardan bir tanesi olan 9.7 inç ekranlı iPad Pro Türkiye’de satışa sunuluyor. Tablet bu vesileyle test merkezimize de ulaştı. Çok yakında detaylı incelemesini Teknoblog’da bulacağınız iPad Pro 9.7’yi, beraberinde opsiyonel olarak sunulan Smart Keyboard, Silicon Case, Smart Cover ve Apple Pencil gibi aksesuarlarıyla birlikte açıyoruz. Videoda iPad Pro’nun tasarımının yanı sıra True Tone olarak adlandırılan ekran teknolojisinden de kısaca bahsediyoruz.

Apple’ın en yeni tableti iPad Pro 9.7, iPad Air 2 ile aynı boyut ve ağırlığa sahip gövdede daha gelişmiş teknolojileri barındırıyor. 9.7 inç ekran yine 2048 x 1536 piksel çözünürlüğe sahip. Ancak detaylara baktığımızda iPad Air 2’nin ekranına göre farklılıkların bulunduğunu görüyoruz. Öte yandan Apple Pencil desteğini de unutmamak gerekiyor. Apple A9X işlemciye sahip olan tabletin 32 GB, 128 GB ve 256 GB kapasiteli versiyonları bulunuyor. Arkada yer alan 12 megapiksel kamera tıpkı iPhone 6 ve 6s modellerindeki gibi dışa doğru hafif çıkıntı yapıyor. Ayrıca ilk kez bir iPad’de flaş görüyoruz, hem de çift renkli…

Bu arada ilginçtir ki, iPad Pro’nun kutusundan 10W’lık bir adaptör ve yarım metre uzunluğunda USB Lightning kablosu çıkıyor. Halbuki 12.9 inç ekranlı tablette 12W adaptör ve 2 metrelik kablo çıkıyordu.

Yukarıda belirttiğimiz gibi, iPad Pro 9.7’nin detaylı incelemesini çok yakında Teknoblog’da bulacaksınız. İyi seyirler!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPad Pro İncelemesi

İLGİLİ HABERLER