Manşetler

İkinci nesil iPad Pro’ya ait olduğu iddia edilen fotoğraflar ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad pro 212.9 inç ekranlı iPad Pro, birkaç ay sonra birinci yaşını dolduracak. Büyük ekranlı ve kalemle kullanılabilen bir iPad henüz herkesin alışabildiği bir fikir değil. Buna rağmen, Apple’ın 12.9 inç ekranlı iPad Pro 2 için hazırlık yaptığına dair haberler teknoloji dünyasında konuşuluyor. Apple’ın ürün yenileme yaklaşımı ortaya çıkan haberleri desteklerken, internete sızan ve yeni iPad Pro’ya ait olduğu söylenen fotoğraflar da iddiaları kuvvetlendiriyor.

12.9 inç ekranlı iPad Pro, genel hatları itibarıyla Apple’ın efsanevi CEO’su Steve Jobs’un vizyonuna uymayan bir ürün olarak tanımlanabilir. Eski iPad modellerine kıyasla çok büyük olan iPad Pro, teknik olarak ihtiyaç duymasa da kullanıcı deneyiminde Apple Pencil’i önemli bir noktaya yerleştirmişti. iPad Pro, kreatif sektörlerde ilgi uyandırmayı başarsa da, dizüstü bilgisayarın yerini alma hedefini henüz gerçekleştirebilmiş değil. Ancak bu durum Apple’ı 12.9 inç ekranlı iPad Pro’nun yeni versiyonu üzerinden çalışmaktan alıkoymuyor gibi gözüküyor.

Sızan fotoğrafların doğruluğu konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Ancak fotoğraflarda tabletin ekranında görülen model numarasına daha önce rastlanmadığı rahatlıkla söylenebilir. Fotoğraflara bakınca tabletin büyüklüğü ve tasarımı konusunda fikir beyan etmek pek kolay olmasa da, depolama alanının 12 GB olması fotoğrafların cihaz prototipine ait olması ihtimalini artırıyor.

iPad Pro 2 ne gibi özellikler sunabilir?

Apple’ın 12.9 inç tabletinin yeni versiyonunda ne gibi yenilikler sunabileceği konusunda şimdiden kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak şirketin güvenli yolu izleyerek iPad Pro 9.7’de bulunan True Color ekran ve gelişmiş iSight kamera gibi özellikleri 12.9 inç ekranlı tabletin yeni versiyonuna yerleştirmesi muhtemel gözüküyor. 3D Touch desteği ve gelişmiş Apple Pencil da diğer beklentiler arasında değerlendirilebilir.

Yeni iPad Pro 12.9 ile tanışmak içinse muhtemelen eylül ayına kadar sabretmek gerekiyor gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER