Teknoloji

Yeni sızıntı 10.5 inç iPad Pro beklentisini biraz daha kuvvetlendiriyor

ipad pro 10.5Apple’ın yeni iPad modellerine dair söylentiler bir süredir yüksek sesle konuşuluyor. Cupertino merkezli şirketin geçmiş alışkanlıkları, yakında yeni iPad modelleri için bir etkinlik düzenlenmesi ihtimalini artırıyor. iPad Pro 10.5, söz konusu etkinlikte tanıtılması beklenen modeller arasında yer alıyor. Daha önce bu model için somut bir işaret olmasa da, internete sızan bir görsel bu durumu değiştiriyor.

Söz konusu sızıntı, Marc Alonso isimli Twitter kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Alonso, kendisine yeni iPad için hazırlanan bir kılıfa ait dosyaların ulaştığını ve bu dosyalarda 10.5 inç ekranlı modelden bahsedildiğini iddia etti. Alonso, resmi görseller için Apple’ın ürünü resmen duyurmasının beklendiğini belirtti.

https://twitter.com/MARC_intosh/status/838809939468496896?ref_src=twsrc%5Etfw

iPad Pro ailesinde hâli hazırda 9.7 ve 12.9 inç ekranlı iki model bulunuyor. Ancak önümüzdeki etkinlikte sadece 12.0 inç ekranlı modelin yenilenmesi bekleniyor.

iPad Pro 10.5 küçük ekranlı modelin yerini alabilir

Apple’ın 10.5 inç ekranlı modeli, 9.7 inç ekranlı modelin muadili olarak piyasaya sürebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Şirketin tablete AMOLED ekran yerleştireceği ve ekranın kenar çerçevelerini oldukça ince hâle getireceği söyleniyor.

Cupertino merkezli şirketin yeni modellerle birlikte iPad Pro’nun bileşenlerini de yenilemesi bekleniyor. A9X işlemcinin yerini A10X’in alacağı iddia ediliyor. Apple’ın 7.9 inç ekranlı iPad mini ailesinin ve iPad Air serisinin yeni modelini de yakında tanıtabileceği konuşuluyor. Ancak bu iddianın doğru olup olmadığını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER