Teknoloji

iPad mini 4 parçalarına ayrıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad-mini-4-ifixit-180915-1

Apple’ın iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPad Pro’yu görücüye çıkardığı etkinlikte duyurulan cihazlardan birisi de iPad mini 4’tü. Etkinlikte tanıtılan diğer cihazlara kıyasla biraz gölgede kalan iPad mini 4, iFixit ekibi tarafından parçalara ayrıldı ve tabletin tamirinin kolay mı yoksa zor mu olduğu sorusuna cevap arandı. Apple’ın cihazlarının ne kadar karışık aletler olduğu göz önünde bulundurulunca iPad mini 4’ün düşük bir tamir edilebilirlik puanı alması şaşırtmıyor. Tabletin içine bakıldığında selefinden ziyade iPad Air 2’ye benzemiş olması ise dikkat çekiyor.

iPad mini 4, selefi iPad mini 3’le önemli farklar barındırıyor. Hoparlör deliklerinin sayısı azaltılması, arkadaki çift hoparlörün yerlerinin değiştirilmesi, cihaz kalınlığının 7.5 mm.’den 6.1 mm.’ye indirilmesi ön plana çıkıyor. Genel tasarım dilindeyse herhangi bir değişim gözlenmiyor.

ipad-mini-4-ifixit-180915-2

Asıl değişikler ise iPad mini 4’ün içinde görülüyor. Bir levhayla kaplanan ekranda cam ve ekranın tek bir parçada birleşmesi dikkat çekiyor. Böylelikle cihazın inceleşmesine rağmen sağlamlaşması mümkün hâle geliyor. Antenin yarısı cihazın üst kısmında, yarısı ise cihazın alt kısmında kalıyor. Böylelikle iPad mini 4, bir tür ”mini iPad Air 2” haline geliyor.

iPad mini 4’ün diğer bileşenleri ise sürpriz etkisi yaratmıyor. A8 işlemci ve M8 hareket işlemcisinin varlığı daha önceden biliniyordu. 16 GB dahili hafıza da sürpriz olarak nitelenmiyor. iPad mini 4’te 2 GB RAM bulunduğu da iFixit tarafından doğrulandı.

ipad-mini-4-ifixit-180915-3

iPad mini 4, tamir edilebilirlik konusunda ise iFixit’ten 10 üzerinden 2 puan aldı. Söz konusu not oldukça düşük olsa da, Apple’ın cihazlarının evde tamirini desteklememesi nedeniyle ortaya çıkan tablo şaşırtmıyor.

İLGİLİ HABERLER