Manşetler

iPad HD adının olasılığı artıyor

Yarın akşam saatlerinde gerçekleştirilecek bir basın toplantısıyla resmiyet kazanması beklenen 2012 model iPad’in hangi adı taşıyacağı konusunda çeşitli tartışmalar yapılıyor. Herkes beklenen yeni tableti iPad 3 olarak anıyor, ancak iPad HD adı üzerine de ciddi iddialar ortaya atılıyor.

İlk olarak geçen hafta sonuna doğru bir kılıf şirketinin envanterinde iPad HD (3) ibaresini taşıyan ürüne özel kılıfların varlığına rastlanmıştı. Bundan birkaç gün sonra da Mashable’dan Chris Taylor da yazdığı yazıda iPad HD adının kuvvetle muhtemel olduğu şeklinde görüş belirtiyor. Geçtiğimiz cuma ortaya çıkan ve yukarıda belirttiğimiz iddiadan yola çıkan Taylor, Tapatalk adlı uygulamanın ziyaretçi istatistiklerinde rastlanan iPad HD adlı gizemli bir cihazın varlığını da kanıt olarak gösterdi. Dün ise kendi kaynakları iPad HD adının kuvvetle muhtemel olduğuna yönelik bir doğrulama geçmiş.

2012 model iPad’in eski iki modele göre daha yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahip olması bekleniyor. Her ne kadar emin olamasak da 2048 x 1536 gibi süper yüksek çözünürlüğün bahsi sık sık ortalıkta geziyor. Geçtiğimiz pazar günü ortaya çıkan donanım fotoğrafları yeni iPad’in iPad 2’ye göre çok da farklı bir tasarıma sahip olmayacağını gösteriyor. Eğer en büyük fark ekransa, o halde HD takısı mantıksız sayılmaz. Ancak Apple’ın sadece iPad HD adını kullanmaktan çok iPad 2HD adını kullanmasının daha mantıklı olacağını düşünüyoruz.

Her ne olursa olsun, yeni iPad ile yarın akşam saatlerinde tanışmış, neye benzediğini, teknik özelliklerini ve adını öğrenmiş olacağız. Teknoblog’u takip ederseniz, bu bilgilere anında, hızlı bir şekilde ulaşma fırsatı bulacaksınız.

İlgili – Mashable

İLGİLİ HABERLER