Teknoloji

iPad 3’te yer alacağı söylenen ekranın fotoğrafı internete sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bu yılın başlarında çıkması beklenen iPad 3‘te yüksek çözünürlüklü bir ekranın yer alması bekleniyor, hatta bazıları beklentiyi daha da yükseltip Retina Ekran tarzı bir ekranın bu yeni tablette yer alacağını iddia ediyor. iPad 3’te yer alacağı iddia edilen ekranın fotoğrafı bir forumda yayınlandı. Güney Kore merkezli forumdan sızan bu fotoğrafın fazla bir detay verdiğini söylemek zor. Yine de ilginç noktaların göze çarptığı da bir gerçek.

MacRumors’ın dikkat çektiğine göre ekranın kablo-şerit konfigürasyonundaki farklılıklar onun iPad 2’de yer alan ekranınkinden daha yüksek çözünürlüğe sahip bir ekran barındıracağının ipuçlarını veriyor. iFixit tarafından parçalarına ayrılmış bir iPad 2’nin ekranına atıfta bulunan MacRumors burada ekranı besleyen iki adet şerit kablonun yer aldığına dikkat çekiyor. Halbuki Güney Kore forumunda ortaya çıkan ekran konfigürasyonunda üç adet geniş şerit kablo yer alıyor. Bu da yüksek çözünürlüklü ekranın beslenmesi için ek bir kanalın yaratıldığı düşüncesine neden oluyor.

Eğer beklentiler karşılanacak şekilde iPad 3’te Retina Ekran yer alırsa, bu cihazın 2048 x 1536 çözünürlükte, oldukça göz alıcı, keskin ve canlı bir ekrana sahip olacağı anlamına geliyor. Mevcut iPad 2’nin ekranına göre dört kat daha yüksek çözünürlüğe sahip olacağı da bir gerçek. Tabii, eğer gerçekleşirse…

İlgili – MacRumors
İlgili – Cafe.Naver

İLGİLİ HABERLER