Manşetler

iPad 3 7 Martta tanıtılabilir, LTE desteğine sahip olabilir, 65 milyon ekran siparişi verildi,

img_9860

Apple’ın iPad 3’ü mart ayının ilk haftasında tanıtması bekleniyor, tahminler şu an için 7 Mart günü üzerine yoğunlaşmış durumda. Tabletle ilgili dedikodular da bir hayli yoğunlaşmış durumda. iPad 3’te en çok beklenen teknik özellikler arasında daha yüksek çözünürlüklü, nam-ı diğer Retina ekran yer alıyor.

ChinaTimes tarafından geçilen habere göre Apple, LG ve Samsung’a 65 milyon adet 264 ppi piksel yoğunluklu Retina ekran siparişi vermiş. Her iki üreticinin de ekran üretimine başladığı söyleniyor. Söz konusu 65 milyon içinde Apple’ın ekran üretimi konusunda anlaşma yaptığı söylenen bir diğer şirket olan Sharp’ın bulunup bulunmadığı bilinmiyor. Apple iPad 2 için 40 milyon ekran siparişi vermişti. Bu haberde belirtilen rakam doğruysa, iPad üretimi yüzde 60-70 oranında artacak demektir. Anlaşılan Apple yeni tabletiyle daha da büyük oynayacak.

iPad 3 ile ilgili bir başka haber de mobil bağlantı desteğiyle ilgili. Başta ABD olmak üzere yurtdışında dördüncü nesil LTE mobil geniş bant şebekelerinin yaygınlığı artıyor. Apple’ın da iPad 3 ile birlikte bu şebekeleri desteklemeye başlayacağı söyleniyor.Wall Street Journal’ın konuyla ilgili kaynaklardan aldığı bilgilere göre LTE destekli iPad 3’ler bu ülkede hem Verizon hem de AT&T tarafından sunulacak.

İlgili – The Loop
İlgili
– 9to5Mac
İlgili – TheVerge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER