Manşetler

iPad 2’nin uluslararası pazara çıkışında gecikme yok

Apple iPad 2’nin uluslararası lansmanının bu cuma günü gerçekleşmesi bekleniyor. Ancak çıkan bazı haberler bu tarihin ötelenebileceğine dair endişeler doğurmuştu. Örneğin, iPad 2’nin 25 Martta piyasaya çıkması beklenen Çek Cumhuriyeti’ne özel Apple web sitesinde iPad 2’nin çıkış tarihi olarak 25 Nisan günü gösterilmişti.

Öte yandan, ABD’de yaşanan iPad 2 arz sıkıntısı, çevrimiçi siparişlerin bile 4-5 hafta sonra teslim edileceğinin söylenmesi Apple’ın iPad 2’yi uluslararası pazarda piyasaya sürme işlemini erteleyebileceği söylentilerine neden olmuştu. Ancak görünen o ki, işler en azından Büyük Britanya’da yolunda gidiyor. TechRadar sitesine konuşan bir Apple Büyük Britanya yetkilisi herşeyin web sitesinde belirlenen tarihe göre ilerlediğini açıklamış.

iPad 2’nin arzında yaşanan sıkıntılar, bu ürünü satın almak isteyen kullanıcıların eBay gibi açık arttırma sitelerine yönelmesine ve buradaki ürünleri yüksek fiyatlarına karşı satın almalarına neden oluyor. Benzer bir durum Türkiye için de söz konusu. Türkiye’de henüz iPad 2’nin resmi satışı yok ve kesin tarih de verilmedi, ancak Gittigidiyor‘u ziyaret ederseniz, iPad 2’nin normale göre yüksek fiyatlardan satışa sunulduğunu göreceksiniz.

Apple henüz iPad 2’nin resmi satış rakamlarını açıklamadı. Ancak gidişatın “etkileyici” olduğunu belirtmeden geçmiyor. Umarız, 25 Mart olarak belirlenen uluslararası lansman tarihinde bir ötelenme söz konusu olmaz. Bu durumda Türkiye’deki kullanıcıların da iPad 2 ile resmi olarak tanışması gecikebilir.

İlgili – TechRadar

İLGİLİ HABERLER