Teknoloji

iPad 2’nin tasarımını sızdıran üç Çinli’ye hapis ve para cezaları verildi

Geçtiğimiz nisan ayında üç eski Foxconn çalışanının iPad 2’nin tasarımını sızdırmak nedeniyle tutuklandığı haberi çıkmıştı. Shenzhen Bao’an Halk Mahkemesi bu üç eski çalışanla ilgili hükme vardı.

Bu arada tutuklanan üç kişiden sadece ikisinin eski Foxconn çalışanları olduğu, diğer kişinin ise Apple ürünleri için aksesuarlar üreten MacTop şirketinin genel yöneticisi olduğu ortaya çıktı. Hikayeye göre, MacTop’tan Xiao Chengsong eski bir Foxconn çalışanı Hou Pengna’ya gelecek nesil iPad ile ilgili kendisine bilgi vermesi karşılığında kendi şirketinin ürünlerinde 20 bin yuan (yaklaşık 5000 TL) değerinde indirim vaat etti.

Hou Pengna ise daha sonra, o sırada Foxconn’un Ar-Ge departmanında çalışmakta olan Lin Kecheng’e iPad 2’nin özelliklerini kendisine iletmesi karşılığında ödeme yaptı. Tüm bu olaylar geçen yılın eylül ayında gerçekleşti, iPad 2 ise bu yılın mart ayına kadar ortaya çıkmamıştı. Bu nedenle meydana gelen sızıntı üçüncü parti iPad aksesuar üreticilerine yeni tablet için önceden çalışmaya başlama fırsatı vermesine, hatta iPad 2 kılıflarını geçen yılın aralık ayından itibaren sunmaya başlamasına imkân verdi.

Xiao Chengsong için 18 ay hapis ve 150 bin yuan (37200 TL), Lin Kecheng 14 ay hapis ve 100 bin yuan (25000 TL), Hou Pengna ise bir yıl hapis ve 30 bin yuan (7500 TL) ceza aldı.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER