Teknoloji

iPad 2’deki kıtlığın kaynağı LG Display olabilir

img_9865Apple’ın iPad 2’yi raflara yetiştirme konusunda çektiği sıkıntıların ortaya çıkmasının ardından LG Display’in 9.7 inç LCD IPS panel üretimine hız verdiği açıklandı. DigiTimes’ın kaynaklarından aldığı bilgilere göre LG Display’in yapacağı ekran teslimatının bu çeyrek içinde daha önce tahmin edilen seviyeye geri döneceği belirtilirken, analistler iPad 2’nin satış başarısında en büyük engelin talepten çok üretim olduğunu dile getiriyor.

LG Display 2011’in ilk çeyreğinde sadece 3.2 milyon ekran teslimi gerçekleştirdi ve 4 milyonluk ekran teslimi yapan Samsung’un gerisinde kaldı. Eğer Apple onay verirse, LG ve Samsung ikilisine bu ay içinde CMI adlı yeni bir panel tedarikçisinin katılması bekleniyor. LG’nin panelleri ışık sızdırma problemleri nedeniyle soruna neden olmuştu.

Ne var ki, iPad 2’nin üretimiyle ilgili olarak yaşanan tek sıkıntı bu değil. İnce cam ekran için yürütülen tabaka sürecinin de can sıktığı söyleniyor. Hoparlörün üretimi konusunda yaşanan sıkıntı da ikinci nesil tabletin üretimiyle ilgili sorunlar arasında bulunmakta. Apple’ın Güney Kore ve Singapur’daki iPad 2 satışlarına ara vermek zorunda olduğu haberleri de medyaya yansımıştı.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER