Manşetler

iOS 7’ye Flickr ve Vimeo entegrasyonu geliyor mu?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iOS’e entegre olan sosyal ağlar portföyünü iOS 7 ile birlikte daha da geliştirme, Flickr ve Vimeo’yu da destek kapsamına alma planları yapıyor. 9to5Mac sitesinin yazılımla ilgili isimsiz bir kaynaktan aldığı bilgilere göre Flickr ve Vimeo yeni işletim sistemine entegre edilecek.

vimeo-flickr-220513

iOS 5’te gelen Twitter ve iOS 6’da gelen Facebook entegrasyonunda olduğu gibi, Apple iOS cihaz kullanıcıları yeni işletim sisteminin ayarlar uygulamasında da söz konusu sosyal ağlar için eklenmiş olan hesap bölümleri görecek. Bu bölümleri bir kereliğine mahsus hesap giriş bilgilerini dolduran kullanıcılar hesaplarına kolaylıkla erişim ve yükleme yapma imkanına sahip olacak.

Ne var ki, haberde test aşamasında bulunan herhangi bir işlevin duyurudan önce kaldırılması ihtimalinin bulunduğu belirtiliyor. Yani, şu anda haberini verdiğimiz bu özelliğin iOS 7’de kesinlikle karşımıza çıkacağı şeklinde bir durum henüz söz konusu sayılmıyor. Benzer bir durum geçmişte de yaşanmış, Apple’ın iOS 4’te Facebook ile olan bağları sıkılaştıracağı dedikoduları yayılmıştı. Ancak daha sonra geri adım atılmış ve Facebook entegrasyonu o sürümden tamamen çıkarılmıştı. Facebook entegrasyonunun gelmesi iOS 6’ya kısmet oldu.

Eğer Apple Flickr ve Vimeo’yu da işletim sistemine entegre ederse, iOS kullanıcıları için içeriklerini sosyal ağlarda paylaşma konusunda iki güçlü seçenek daha varolacak demektir. Flickr son değişikliklerle fotoğraf yükleme ve saklama işleri bakımından oldukça elverişli bir hâle geldi. Vimeo da YouTube’un güçlü bir alternatifi sayılabilir. Bu arada her ne kadar YouTube’un Apple tarafından geliştirilmiş yerel uygulaması kaldırılmış olsa da, YouTube’a video yükleme seçeneği iOS’in içinde yer almaya devam ediyor. Tahmin ediyoruz ki, Apple bu imkanı kullanıcıların elinden almayacaktır.

Apple’ın mobil işletim sisteminin yeni sürümü iOS 7’nin gelecek ayın ikinci haftasında düzenlenecek WWDC 2013’te görücüye çıkması bekleniyor.

İlgili >> 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER