Eğlence

iOS için YouTube uygulamasına yeni bir ikon ve önizleme penceresi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google hafta başında Android için YouTube uygulamasını güncelledikten hemen sonra iOS için YouTube uygulamasında da değişikliklere gitti. Her iki güncellemeyle birlikte mobil cihazlarda video izleme deneyimi biraz daha iyi duruma geldi. YouTube’un konuyla ilgili olarak hazırladığı blog yazısında güncellemeler sayesinde “YouTube uygulamaları içinde daha fazla YouTube’un” sunulduğu belirtildi.

youtube-ios-210813

iOS için YouTube uygulamasında dikkat çeken ilk değişiklik uygulama ikonu oluyor. Daha önce YouTube logosununun yer aldığı ikon şimdi bir ekran ve onun içinde çalma işaretini barındırıyor. Bunun dışında uygulamayı güncelleyen kullanıcıları herhangi bir videoyu ekranın sağ alt köşesinde yer alacak küçük bir önizleme penceresine gönderip YouTube’da dolaşmaya devam edebiliyor. Bunun için video üzerinde aşağı doğru sürüklemek ve sol üstteki aşağı ok ikonuna basmak zorunda. Bu işlem sayesinde bir yandan videoyu izlerken bir yandan da uygulama içinde dolaşmak mümkün oluyor. Önizleme penceresine dokunarak videoyu yeniden tam ekrana almak mümkün oluyor. Ayrıca önizleme penceresini kenara doğru sürklemek tamamen kapanmasını, üstünde kaydırma yapmak da sesin kısılmasını sağlıyor.

Android uygulamasında olduğu gibi, iOS uygulamasında da güncellemeyle birlikte çeşitli kullanıcı arayüzünde bazı değişiklikler sunuluyor. Google’ın mobil uygulamalarına getirdiği, büyük resimlerin önemli yer tuttuğu tasarım YouTube uygulamasında da kullanılıyor. Sol kenardan açılan menü aracılığıyla YouTube hesabınıza giriş yapabilir, uygulama ve hesap ayarlarınıza ulaşabilirsiniz.

iOS için YouTube uygulamasının en son sürümünü aşağıdaki ilgili bağlantı üzerinden indirebilirsiniz.

İlgili >> iTunes App Store (YouTube), YouTube Blog

İLGİLİ HABERLER