Teknoloji

iOS ve Android için BBM’in kullanıcı kılavuzları zamanından önce ortaya çıktı

iOS ve Android için BlackBerry Messenger uygulamalarının en azından Kuzey Amerika için 23 Eylül tarihinden, yani yaz bitmeden yayınlanacağı söyleniyor. Ancak bu uygulamalar için hazırlanan kullanım kılavuzları kitlelerle buluşmak için uygulamanın çıkışını bekleyemedi gibi görünüyor.

bbm-android-rehber-230813

BlackBerry CEO’su Thorsten Heins’ın geçtiğimiz mayıs ayında ABD’nin Florida eyaletinde düzenlenen BlackBerry Live etkinliğinde duyurduğu BBM uygulamaları dünya çapında birçok kullanıcı tarafından bekleniyor olmalı. N4BB sitesi bu iki uygulama için hazırlanan rehberlerin BlackBerry tarafından kazara yayınlandığını haber verdi. Ne var ki, yazıyı hazırlarken kontrol ettiğimizde BlackBerry’nin her iki rehberi de kaldırdığını gördük. Ancak neyse ki, The Verge sitesi BlackBerry bu dosyaları sunucudan silmeden önce birer kopyalarını indirmiş ve onları paylaşmış.

bbm-ios-rehber-230813

Sızdırılan rehberlerde uygulamaların sahip olduğu özellikler; yazılı mesaj, konum, fotoğraf, sesli mesaj gönderme; durum ve profil fotoğrafı değiştirme, BBM grupları kurma ve onlara katılma, BBM kişilerini ekleme, BBM sohbetleri başlatma, his simgeleri kullanma gibi detaylar yer alıyor.

Her iki rehber de, iOS ve Android’e özel BBM sürümlerinde şu an için hangi özelliklerin bulunacağını ve hangilerinin bulunmayacağını anlamaya yardımcı oluyor. Örneğin, sesli veya görüntülü görüşme ve ekran paylaşımı özellikleri BBM’in beklenen sürümlerinde yer almıyor.

BlackBerry daha önce yaptığı açıklamada iOS 6 ve üstü sürümle çalışan herhangi bir iPhone’a BBM’in yüklenebileceğini kaydetmişti. Android cihazında BBM’in çalışması içinse Ice Cream Sandwich veya Jelly Bean sürümlerinin yüklü olması gerekiyor. BBM her iki platformda da ücretsiz olacak.

İlgili >> N4BB, The Verge, BBM iOS Kullanıcı Rehberi, BBM Android Kullanıcı Rehberi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER