Manşetler

iOS için Google Haritalar yayınlandı, Türkiye mağazasında henüz yok (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın uzun zamandır beklenen Haritalar uygulamasının yayınlanacağına dair dedikodular biz uyurken bir hayli artmış. AllThingsD’nin Google’ın Haritalar uygulamasını bu gece yayınlayacağına dair geçtiği haberden birkaç saat sonra iOS için Google Haritalar uygulaması App Store üzerinde yayınlandı. Ne var ki, bu uygulama henüz Türkiye’den indirilemiyor.

gmm_ios_icon_verge_super_wide

Apple’ın iOS 6 ile birlikte Google Haritalar’dan destek alan harita uygulamasını kullanıp kendisinin öncülüğünde hazırlanan harita çözümünü sunmaya başlaması birçok iOS kullanıcısını mutsuz etmişti. Apple Haritalar’ın hazır olmaması ve içinde birçok yanlış bilginin ve düzgün olmayan grafiklerin bulunması kullanıcıların büyük tepkisine neden olmuştu. Hatta Apple CEO’su Tim Cook bu uygulamadan dolayı kullanıcılardan özür dilemişti. Apple Haritalar’ın yarattığı mutsuzluğun ardından herkes Google’ın sözünü verdiği iOS uygulamasını beklemeye başlamıştı.

Google Haritalar için çalışmaların sona yaklaştığı ve uygulamanın yıl bitmeden geleceği söylenmişti. Google, bu uygulamayı 12.12.12 tarihinde yayınlayarak güzel bir tarih de seçmiş oldu. Uygulamaya bakıldığında canlı trafik bilgileri, yol tarifleri, navigasyon, ulaşım bilgileri, sokak görüntüleri gibi unsurlar da haritaları destekleyici özellikler arasında bulunuyor. Tabii ki, Google’ın bu servisleri Türkiye’de kullanıma açık olmadığı için bizim için en azından şimdilik pek anlam ifade etmeyecek.

londontransit_verge_super_wide

iOS için Google Haritalar’ın henüz Türkiye App Store’unda yer almaması da başka bir problem. Aslında bu Google için yeni bir şey değil. Şirket daha önce çıkardığı Google+ gibi bazı iOS uygulamalarını Türkiye’de günler, haftalar, bazen de aylar sonra App Store üzerinden yayınlamıştı. iOS için Haritalar’ın Türkiye App Store’unda yer almaması, bu mağaza üzerinden bir hesap açmış kullanıcıların bu uygulamayı indiremeyeceği anlamına geliyor. Eğer bizim gibi ABD mağazasına kayıtlı bir hesabınız varsa, Google Haritalar’ı onunla indirmeyi deneyebilirsiniz. Ne var ki, bunu denediğimizde de uygulamanın mağazada olmadığına yönelik bir hata mesajıyla karşılaştık. Belki geçici bir hatadır, daha sonra tekrar denemekte fayda var.

iOS için Google Haritalar uygulaması iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S ve iPhone 5 ile uyumlu. Ayrıca üçüncü, dördüncü ve beşinci nesil iPod touch ile iPad de bu uygulamayı çalıştırıyor. iOS 5.1 ve üstü sürüm gerektiren bu uygulama iPhone 5’in ekran boyutlarına göre de ayarlanmış.

Galeri: iOS için Google Haritalar Ekran Görüntüleri
[nggallery id=1131]

İlgili >> iTunes App Store (ABD)

Güncelleme: Daha önce ABD mağazasından indiremediğimiz Google Haritalar’ı daha sonra tekrar denediğimizde indirmeyi başardık. Uygulama henüz Türkiye mağasında yok ve eğer daha önce çıkmış olan Google iOS uygulamalarındaki durum tekrarlanırsa, Türkiye’deki iOS kullanıcılarının bu uygulamayı indirip kullanması biraz zaman alabilir.

İLGİLİ HABERLER