Teknoloji

iOS için Chrome Google uygulamalarındaki bağlantıları açma ve iPad’de tam ekran özelliklerine kavuştu

Google Haritalar için iOS uygulamasını güncelleyen ve iPad desteği getiren Google, iOS için Chrome uygulamasını da boş geçmedi. Güncellenmiş sürümde uzun zamandır beklenen yeni bir özellik iPhone, iPad ve iPod touch sahiplerine sunuldu.

google-chrome-ios-180713

Bundan böyle kullanıcılar YouTube, Haritalar, Google+ ve Drive içindeki harici bağlantıları uygulama içinde açmak yerine Chrome internet tarayıcısı üzerinde açabilecekler. Bu değişiklikle birlikte Google diğer uygulamalarıyla arada önemli bir bağlantı kurmuş oldu.

Sesli aramayla ilgili yapılan iyileştirmeler ve İngilizce, İspanyolca, Almanca, İtalyanca, Fransızca, Japonca ve Korece’nin tüm varyasyonları için metin-konuşma desteği de Chrome 28.0.1500.12 sürümünün yenilikleri arasında bulunuyor. Buna ek olarak araç çubuğu denetimleri sesli aramada her zaman kullanılabilir hâle getirildi.

iPad’de tam ekran çalışma fırsatı sunan yeni sürüm aynı zamanda tarayıcı geçişmişine erişim imkanı da sunuyor. Ayrıca Google daha az veri kullanımı sağlayacak ve sayfaların yüklenme hızını düşürecek bazı düzenlemeler yaptı. Kullanıcılar Chrome içindeki veri kazançlarını Bant Genişliği Yönetimi ayarlarında görme fıersatı elde ediyor. Yeni sunulan bu özellik kademeli olarak tüm kullanıcılara ulaştırılacak.

iOS için Chrome’un en son sürümünü aşağıdaki App Store bağlantısını kullanarak indirebilirsiniz.

İlgili >> iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER