Manşetler

iOS 9 için ilk untethered jailbreak Pangu çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pangu-ios-9-jailbreak-141015

Pangu iOS 9 için ilk herkese açık ilk untethered jailbreak çözümünü yayınladı. Bu iOS 9 jailbreak iPhone, iPad veya iPod touch’a uygulanabiliyor.

iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iOS 9’un mevcut olan iOS 9.0, iOS 9.0.1, iOS 9.0.2 gibi bütün sürümleriyle çalışan cihazlarda uygulanabilen bu jailbreak çözümü sayesinde Apple’ın App Store’unda bulunan uygulamaların dışındaki uygulamaları da Apple’ın mobil cihazlarında kullanmak mümkün oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s İncelemesi

Pangu’nun iOS 9 jailbreak yazılımı ücretsiz olarak indirilip kullanılabiliyor, ancak şu anda sadece Windows yükleyicisi bulunuyor. Mac desteğinin de yakında gelmesi bekleniyor, ancak bunun kesin tarihi henüz verilmedi.

iOS için çıkarılmış bütün gayriresmi ve desteklenmeyen yazılımlar için geçerli olduğu gibi, bu jailbreak çözümünün de yüklenmesine başlanmadan önce ne yapıldığının ve sonuçlarının bilinmesi noktasında uyarılarda bulunuluyor. Eğer iOS 9 yüklü cihazınızı jailbreak etmeye karar verirseniz, cihazınızın yedeğini almayı unutmayın. Ayrıca jailbreak işleminin garanti kapsamına zarar verme ihtimâli bulunuyor. Eğer Apple’ın teknik ekibi bir jailbreak işleminin uygulandığını saptarsa, cihazınızın garanti kapsamından çıkması bile söz konusu olabilir. 9to5Mac sitesi jailbreak’in düzgün çalıştığını doğruluyor, ancak yine de yedek alınmasını ve bunun güvenli şekilde saklanmasını tavsiye ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s ve iPhone 6s Plus Türkiye çıkış tarihi 23 Ekim gününe ertelendi

Bu arada jailbreak yapmaya karar verenler için dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar listeleniyor. Pangu’nun sık sorulan sorular sayfasına göre, iPhone’umu Bul servisinin ve parolanın devre dışı bırakılması jailbreak sürecinin başarılı olma ihtimâlini artırıyor. Ayrıca jailbreak sürecinin iOS’in kablosuz bağlantı üzerinden güncelleme sistemiyle uyuşmazlık yaşadığı da belirtiliyor. Eğer iOS 9 jailbreak sürecinin sürekli başarısız olması durumuyla karşılaşırsanız, jailbreak işlemine girişmeden önce iTunes üzerinden iPhone’u yeniden kurmanız sonuca ulaşmanıza yarayabilir.

Apple’ın daha önce jailbreak uygulamalarına ihtiyaç hissedilen birçok özelliği iOS işletim sistemine eklemesiyle birlikte iOS cihazlarını jailbreak etme ihtiyacı azalmıştı. Ne var ki, iOS 9 jailbreak çözümüyle elde edilebilecek çeşitli imkânlar hâlen mevcut. Örneğin Steve Troughton-Smith adlı tanınmış yazılımcı bu sabah paylaştığı bir tweet ile, iOS 9’un bölünmüş ekranlı çoklu görev özelliğini Pangu jailbreak’i yüklenmiş iPad Air’de çalıştırdığını duyurdu. Bunun kodlarına da GitHub üzerinden ulaşmak mümkün.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/654183608157110272

İLGİLİ HABERLER