Manşetler

iOS 9 ile birlikte iPhone zayıf Wi-Fi şebekelerinden kurtulacak

iphone-6-plus-inceleme-00010

iPhone ile ilgili en sinir bozucu durumlardan bir tanesi zayıf sinyal olduğu zamanlarda bile Wi-Fi şebekelerine bağlı kalmaya devam etme hevesi. Bir kez gittiğiniz Starbucks kafesindeki veya internet servis sağlayıcınızın halka açık alanlarda sunduğu Wi-Fi hizmetine bağlandığınızda, telefon daha sonra bu sinyalleri, çok zayıf olsa bile bir kez yakaladığında bağlanmak için elinden geleni yapacaktır.

Bu durum Safari’de internette gezinirken veya uygulamaları kullanırken rahatsızlık yaratabiliyor. Wi-Fi bağlantısını tamamen kapatmak şu an için akla gelen tek çözüm gibi görünüyor. Ancak iOS 9 ile birlikte Apple bunun için daha iyi bir çözüm sunacak: Wi-Fi sinyallerinin alımı kullanımın mümkün olmadığı bir noktaya kadar inerse, o hâlde iPhone otomatik olarak hücresel şebeke bağlantısına geçiş yapacak.

9to5Mac sitesinin belirttiğine göre, bu yeni işlevi iOS 9’un en son beta sürümünde yer alıyor. Eğer herkese açık beta sürümünü kullanıyorsanız, güncellemeyi yapabilir ve Wi-Fi Yardım hizmetinden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Wi-Fi Yardım işlevi Ayarlar altında bulunan Hücresel bölümünde yer alıyor. Halbuki Wi-Fi menüsü altında bulunması daha anlamlı ve kullanışlı olabilirdi. Belki Apple gelen geri bildirimleri dikkate alarak iOS 9’un final sürümünde bu işlevi Wi-Fi menüsünün altına yerleştirebilir.

Android’de de benzer bir özellik var ve kullanıcıların zayıf Wi-Fi bağlantılarından muzdarip olmasının önüne geçmeyi hedefliyor. Ancak bazı kullanıcılar Google’ın yaklaşımından pek memnun değil. Umarız Apple’ın çözümü söylenileni yapar ve telefonun veri bağlantısı kadar kullanışlı olmayan herhangi bir Wi-Fi şebekesine bağlanmayı engeller.

İLGİLİ HABERLER