Manşetler

iOS 9 ile Devamlılık özelliği hücresel şebekeler tarafından da sunulacak

ios-devamlilik-110615

Devamlılık bütün Apple cihazlarında kesintisiz kullanımı sağlayan en iyi işlevlerden bir tanesi. Bu özellik sayesinde iPhone’unuz başka bir odada olduğunda bile Mac veya iPad’iniz üzerinden telefon çağrılarını alabilir veya yeni çağrı yapabilir, yazılı mesajları alıp gönderebilirsiniz. Ancak Devamlılık’ın gereksinimlerinden bir tanesi bütün cihazların aynı Wi-Fi ağına bağlı olması gerekiyor.

iOS 9 ile birlikte bu zorunluluk kalkabilir. Amerikan mobil operatör T-Mobile da dünyada bu değişikliğin nimetlerinde yararlanmak isteyen ilk operatör olmak, Devamlılık’ı hücresel şebekesi üzerinden sunmak istiyor. iOS 9 beta ekran görüntülerine bakıldığında, bu işlevin kullanılması için Wi-Fi arama işlevinin açık olması gerekiyor. Bu yapıldığı takdirde Mac veya iPad ile, hangi Wi-Fi ağına bağlı olunursa olunsun, telefon görüşmeleri veya yazılı mesajlaşmalara müdahale etmek mümkün olacak.

Bu küçük bir değişiklik gibi görünse de, kullanışlı olacağı bir gerçek. Örneğin iPhone’unuzu evde unutsanız bile, yanınızda Mac bilgisayar veya iPad varsa gelen çağrılara veya yazılı mesajlara cevap verebilirsiniz. Devamlılık özelliğini hücresel şebekelere getirmek internete bağlı Mac veya Apple’ın tabletiyle iletişim ihtiyaçlarını daha geniş alanda ve fazla mekanda karşılamanın mümkün olacağı anlamına da geliyor.

T-Mobile bu işlevi iOS 9 ön izleme sürümünü kullanan geliştiriciler için sunmaya başladı. Gelecek ay iOS 9’un herkese açık beta sürümünün yayınlanmasıyla birlikte ABD’de daha fazla insan bu özellikten faydalanma fırsatı bulacaktır. Bu arada iOS 9 sonbaharda yayınlandığında T-Mobile hücresel şebekelerde Devamlılık işlevini sunan tek mobil operatör olmayabilir. Belki Türkiye’deki mobil operatörlerin de Devamlılık’ı kendi şebekeleri üzerinden desteklediklerini görürüz.

İLGİLİ HABERLER