Manşetler

iOS 9.3 Safari problemi çözümü için Apple çalışıyor

iphone 6s ücretsiz tamir programı

ios 9.3 safari problem

iOS 9.3’ün yayınlanmasıyla birlikte Apple’ın mobil işletim sisteminde Safari ve diğer uygulamalarda linklerin çalışmasını durduran bir hata ortaya çıktı. 9to5Mac’in haberine göre Apple bu hatanın çözümü için çalışıyor.

Apple, durumdan haberdar olduğunu ve çok kısa süre içinde yayınlayacakları bir yazılım güncellemesiyle soruna çözüm bulacaklarını kaydettiği bir açıklama yaptı. Bu hata genele vuracak olursak oldukça küçük bir kullanıcı yüzdesini etkiledi, ancak onların da cihazlarını kullanmalarını, özellikle internette gezinmelerini epey zorlar bir hâl aldı. Her ne kadar hatanın iOS 9.3’ün yayınlanmasıyla birlikte çıktığı söylense de, işletim sisteminin daha eski versiyonlarını kullananlarda da aynı hatanın gözlenebildiği söyleniyor.

Ben Collier adlı bir mobil geliştirici bu hatanın sebebini araştırmış. O’nun söylediğine göre problem, iOS 9 ile birlikte gelen ve geliştiricilere URL’leri çeşitli uygulamalara bağlamalarını; böylelikle örneğin kullanıcı Teknoblog’daki bir haberin bağlantısına tıkladığında Teknoblog uygulamasının açılmasını sağlayan Evrensel Bağlantılar özelliğinden kaynaklanıyor.

Bazı uygulamalar kendileriyle ilişkilendirilmiş çok fazla sayıda bağlantı listeliyor, bu da iOS’in aşırı yüklenmesine neden oluyor. Cihazı yeniden başlatmak, Javascript’i kapatmak gibi çeşitli çözüm yöntemleri öneriliyor, ancak bu hatadan kurtulmak isteyenlerin başvuracağı en iyi çözüm Apple’ın iOS 9.3 Safari problem çözümünü getirecek güncellemeyi bir an önce yayınlaması olacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER