Teknoloji

iOS 9.1 yeni emojileri beraberinde getirecek

apple-ios-9-1-emoji-100915

Apple, iOS 9’u 16 Eylülde resmen yayınlayacak. İşletim sistemi sürümlerinin geliştiricilere dağıtımı konusunda ise, alışılageldiği üzere, normalden biraz daha hızlı davranıyor. Cupertino merkezli şirket, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın tanıtılmasının ardından iOS 9.1’in geliştiricilere dağıtımına başladı.

iOS 9.1’i indirenlerin dikkatini çeken ilk noktalardan birisi de emoji sayısındaki artış oldu. Apple, en son Unicode ölçüleriyle birlikte gelen emojileri iOS 9.1’in beta sürümüne ekledi. Sayı önemli ölçüde arttığı için eklenen emojilerden birer birer bahsetmek zor olsa da, yemek emojilerinin sayısının arttığı görülülüyor. Buna ek olarak, evrensel “orta parmak hareketi” de Apple’ın iOS’te sunduğu emojiler arasına eklenmiş.

apple-ios-9-1-emoji-orta-parmak-100915

Apple’ın iOS 9.1 ile sunmaya başladığı emojiler arasında dini semboller bulunuyor. Cami, sinagog ve tapınak emojilerinin yanı sıra, Müslümanlar için en kutsal yer olan Kâbe’nin emojisi de iOS 9.1 ile iOS cihaz sahiplerine ulaştırılacak.

Neredeyse tüm kategorilere yeni emojiler getirecek iOS 9.1 ile birlikte sohbetlerin fazlasıyla renkleneceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER