Teknoloji

Apple iOS 8.1’i 20 Ekimde yayınlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ios-8-270914

Apple geçtiğimiz ay yayınladığı iOS 8’in ilk önemli güncellemesi iOS 8.1’in duyurusunu gerçekleştirdi. iOS 8.1 ile birlikte Apple Pay ve OS X Yosemite’ye bağlı çeşitli işlevler kullanıma sunulacak. Güncelleme 20 Ekim Pazartesi gününden itibaren bütün kullanıcılara ulaştırılacak.

iOS 8.1 ile birlikte iOS 8’de kaldırılmış olan Film Rulosu geri gelirken, Apple’ın birkaç ay önce gösterimini yaptığı, bütün fotoğraflara bütün cihazlardan erişim imkanı sunan iCloud Fotoğraf Kütüphanesi de beta olarak sunulacak.

Apple’ın iOS 8’e güncelleme süreci istendiği gibi gitmiyor. iOS 8.0’ın yayınlanmasından sadece bir hafta sonra yayınlanan iOS 8.0.1, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta hücresel şebeke bağlantısının kesilmesine neden olmuş, Apple sadece iki gün sonra iOS 8.0.2 güncellemesini yayınlamıştı. Ayrıca iOS 8’e kablosuz bağlantı üzerinden güncelleme için cihazda epey fazla miktarda boş saklama alanına ihtiyaç duyulması da, özellikle 16 GB gibi düşük kapasiteli saklama alanına sahip cihazlarda sorun olmuştu.

Bu sorunlar Apple’ın istatistiklerine de yansıyor. Etkinlikte verilen bilgiye göre şu anda aktif olan iOS cihazlarının yüzde 48’inde iOS 8 yüklüyken, iOS 7 de yüzde 46 ile ikinci sırada geliyor.

İLGİLİ HABERLER