Manşetler

iOS 7’ye geçiş oranı bir günden kısa bir süre içinde Android Jelly Bean 4.2’yi geride bıraktı

Çevrim içi reklam ağı Chitika tarafından açıklanan son rakamlara göre, Apple’ın en yeni mobil işletim sistemi iOS 7 yayınlanmasından sonra geçen 24 saatlik süre içinde iOS işletim sistemli cihazların yüzde 18’ine ulaşmayı başardı. Bu rakamlar Apple tarafından açıklanan resmi rakamlar olmasa da, şirketin son iOS sürümleri için kullandığı bilgisayarla fiziki bağlantı olmadan yazılım güncellemesi yapma sisteminin etkinliğini göstermesi bakımından önem taşıyor.

ios-7-inceleme-3-170913 (800 x 534)

iOS 7’ye geçiş oranı daha ilk gününden Google’ın geçtiğimiz yıl eylül ayında yayınladığı Android Jelly Bean 4.2’ye geçiş rakamlarını geride bırakmış durumda. Google’ın resmi rakamları Android 4.2 Jelly Bean’e geçiş oranını yüzde 8.5 olarak gösterirken, iOS 7’nin bu oranı birkaç saat içinde aştığı anlaşılıyor. Tüm Jelly Bean sürümlerinin kullanım oranı halihazırda yüzde 43.1 olsa da, iOS 7’nin bu seviyeye ulaşması fazla zaman almayacak gibi gözüküyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 7 İncelemesi

MixPanel isimli bir araştırma şirketi ise iOS 7’ye geçiş oranını Chitika tarafından açıklanan rakamların da üstünde gösteriyor. Yapılan açıklamada iOS 7’ye geçiş oranının ilk 24 saatin sonunda yüzde 35’e ulaştığı belirtilirken, bunun yüzde 22’lik kısmının ilk 10 saatlik dilimde geldiği ifade edildi. Apple’ın yeni işletim sistemlerine geçiş oranı konusundaki başarısı şirketin en çok övündüğü konular arasında yer alıyor. Haziran ayında yapılan açıklamada iOS işletim sistemli cihazların yüzde 93’ünün iOS 6 ile çalıştığı ifade edilmişti.

İlgili >> Chitika

İLGİLİ HABERLER