Manşetler

iOS 7 ile akıllı kol saati, formda kalma cihazları gibi aksesuarlara Bluetooth desteği genişletiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yurt dışında piyasada görmeye başladığımız Pebble veya diğer akıllı kol saatlerini iOS ile kullanmak şu an için pek de yaygın ve kullanışlı gibi görünmüyor. Ancak Apple bunu önümüzdeki sonbaharda çözmeyi planlıyor. iOS 7 ve OS X Mavericks ile birlikte şirket Bluetooth desteğini genişletmeyi planlıyor. Böylelikle akıllı kol saati, medikal cihazlar, formda kalma ekipmanları ve bunun gibi Bluetooth teknolojisinden yararlanan cihazlar için desteğin kapsamı genişletilmiş olacak.

pebble-smartwatch-140613

Resmi Bluetooth blogunda kaleme alınan yazıda baş pazarlama yöneticisi Suke Jawanda konuyu detaylandırdı. Söylediklerine göre Bluetooth Smart, iOS 7 ile birlikte gelecek ve kullanıcıların fotoğraf ve dokümanları hızlıca paylaşmasını sağlayacak AirDrop’un büyük bir parçasını oluşturuyor. Yeni işletim sistemleriyle birlikte Bluetooth donanımları Apple’ın Bildirim Merkezi Servislerine de ulaşacak; böylelikle akıllı saatlere veya diğer giyilebilir cihazlara bildirim yolla işlevinin kapısı açılmış oalcak. Genişletilmiş destek sayesinde kullanıcılar, sahip oldukları aksesuarların düzgün şekilde çalışması için ayarlarla boğuşmak zorunda kalmayacak.

Bluetooth Smart cihazları iOS Koruma ve Yenileme servislerinde de rol alacak. Bu, Nike Fuelband gibi bir aksesuar kullanıcısının cihazının üzerinde yer alan eşzamanla butonuna basmasına ihtiyaç duymamasına, bunun yerine formda kalma izleyicisinin elde ettiği tüm istatistikleri Nike’ın iOS uygulamasına gerçek zamanlı olarak ve kullanıcının işini bölmeksizin, hatta Nike iOS uygulaması kapalıyken bile göndermesine kapı aralıyor. Piyasada ve hastanelerde sayıları hızla artan medikal cihazlar için de bu durum büyük önem taşıyor, her şeyin birbiriyle düzgün şekilde iletişim kurup kurmadığı noktasında gerekli olan birçok özel komutla hastaların uğraşması gerekmeyecek.

Apple’ın söz konusu işlevleri önümüzdeki sonbaharda gelecek iOS 7 ile birlikte sunması bekleniyor. Bu arada geçtiğimiz ay Google I/O sırasında Android’in de Bluetooth Smart teknolojisine verdiği destek kapsamını genişleteceği açıklanmıştı. Benzer açıklamaların Microsoft tarafından da önümüzdeki hafta düzenlenecek Build konferansı sırasında da yapılmasını bekliyoruz.

İlgili >> Apple Insider, Bluetooth SIG

İLGİLİ HABERLER