Manşetler

iOS 7 beta 4 yayınlandı, kodlar içinde iPhone için biyometrik sensör gizli

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, üçüncü beta sürümünü yayınladıktan üç hafta sonra iOS 7’nin dördüncü beta sürümünü yayınladı. iPhone ve iPad için yayınlanan iOS 7 beta 4, iOS 7’nin önceki beta sürümlerinin yüklü olduğu iPhone ve iPad’lere doğrudan yüklenebildiği gibi iTunes aracılığıyla da yükleme işlemi gerçekleştirilebiliyor.

ios-7-beta-4-290713

Ortaya çıkan ilk bulgulara göre dördüncü beta sürümüyle birlikte kilit ekranındaki “kilidi-açmak-için-sürükleme” kontrolünde modifikasyon yapıldı. Ayrıca Bildirim Merkezi panelleri arasında sürükleme imkanı ve tüm şarkıları karıştırma sırasına alma da iOS 7 beta 4’ün değişiklikler listesinde bulunuyor.

Öte yandan iOS 7 beta 4 ilginç bir özelliğin de ipuçlarını veriyor. Hamza Sood adlı bir geliştiricinin paylaştığına göre iOS’in en son beta sürümü iPhone’un ana ekran tuşuna yerleştirilmiş bir biyometrik okuyucunun ipuçlarını veriyor. Varlığı iddia edilen kod bu tarz bir sensörün kurulum adımlarıyla ilgili gibi görünüyor. iPhone’un ana ekran tuşuna parmağını dokunduran kullanıcının varlığı tespit ediliyor.

Sood daha önce de iOS içinde gizli detayları açığa çıkarmakla nam salmış, hatta kendisi de bir hile geliştirmişti. Aslına bakarsanız Apple iOS’in beta kodlarına ara sıra bu tarz detaylar iliştiriyor, ancak bunlar her zaman nihai sürümde yer almayabiliyor. Bu nedenle söz konusu ipucuna bakıp da yeni iPhone’da biyometrik okuyucunun bulunacağı yargısına varmamak en iyisi olacaktır.

Apple’ın gelecek nesil iPhone’u için bunun dışında çift LED flaş, biraz daha büyük bir batarya ve yüksek hızda çekim yapan kamera gibi dedikodular da dillendiriliyor. Telefonun eylül ortalarında veya ekim başında tanıtılması bekleniyor.

İlgili >> 9to5Mac, The Verge

İLGİLİ HABERLER