Teknoloji

iOS 7.1 beta hangi yeniliklerin işaretini veriyor?

Apple’ın dün yayınladığı iOS 7.1 beta sürümünün ne gibi yenilikler barındırdığına dair detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Görünürde çeşitli hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri barındırdığı belli olan bu yazılımın derinliklerine inildiğinde çeşitli kullanıcı arayüzü değişikliklerinin de varolduğu belirli oluyor. CultofMac sitesi bu yenilikleri aşağıdaki gibi listeliyor:

ios-7-100913

Koyu Renkli Klavye

ios-7-1-beta-koyu-klavye-201113

iOS 7’nin sade, beyaz ve açık tonların ağırlıkta olduğu bir klavyesi bulunuyor. Ancak bazı uygulamalar Apple’ın sunduğu koyu renk tonlarının ağırlıkta bulunduğu klavyeden yararlanabiliyor, böylelikle uygulamalarına daha uygun bir klavye görünümü sunmuş oluyor. iOS 7.1 beta koyu renkli klavyenin tüm kullanıcılara bir seçenek olarak sunulacağını gösteriyor. Bu ayar Erişilebilirlik bölümü altında yer alıyor.

ios-7-1-beta-koyu-klavye-2-201113

İyileştirilmiş Kontrast ve Şeffaflığı Azaltma

ios-7-1-beta-klasor-arka-plan-201113

iOS 7.1 beta içinde gizli bir başka Erişilebilirlik ayarı da kullanıcılara tüm işletim sistemi arayüzü genelinde şeffaflığı azaltma fırsatı veriyor, ana ekranın alt kısmında bulunan dok ve uygulama klasör arka planlarını koyu gri renge dönüştürüyor. Şeffaflığı Azalt seçeneği bazı arkaplanlarda yazıları daha iyi okuma fırsatı verecek. Öte yandan iOS 7’yi çok açık bulanlar için renkleri koyulaştırma seçeneği de sunulacak.

ios-7-1-beta-rengi-koyulastir-201113

Yeni HDR Auto Modu

ios-7-1-beta-hdr-auto-1-201113

iOS 7.1 ile birlikte yapılan HDR çekimleri içinde en iyisini otomatik olarak seçen HDR Auto modu da eklenecek. Kamera arayüzünde yer alan HDR Açık seçeneğini HDR Auto’ya çevirerek bu özellik etkinleştirilebilecek. Eğer HDR modu ile yapılan üç farklı çekimi de film rulosuna kaydetmek isterseniz, HDR Auto’yu HDR Açık seçeneğine çevirmeniz yeterli olacak. Bu seçenek kapsamında her bir kareyi genişletme ve görüntüleme fırsatı sunulacak.

ios-7-1-beta-hdr-auto-2-201113

Sıralı Çekilen (Burst) Fotoğrafların Yüklenmesi

ios-7-1-beta-burst-mode-201113

iPhone 5s’in ayırt edici özellikleri arasında yer alan burst modu sayesinde en unutulmaz anların yakalanması garanti altına alınıyor. Çekim tuşuna belirli bir süre boyunca basılı tutularak gerçekleştirilen bu çekim sonucunda yakalanan karelerin her biri telefona kaydediliyor ve bu durum hafızada epey bir yerin harcanmasına neden oluyor. Burst moduyla çekilen fotoğrafların iCloud’a yüklenmesi noktasında Apple seçimi de kullanıcılara bırakacak gibi görünüyor. Bu seçeneği kapatarak bir sürü karenin kısıtlı iCloud alanında yer tutmasının önüne geçebilirsiniz.

Yahoo ve Flickr Logoları

İşletim sisteminin çeşitli noktalarında bulunan Yahoo logosu yeni logoyla değiştirildi.

ios-7-1-beta-yahoo-logo-201113

Ayrıca Flickr’ın paylaşım tepsisi içinde yer alan ikonunda da küçük değişiklikler yapıldı.

ios-7-1-beta-flickr-logo-201113

İlgili >> CultofMac

[Görseller – CultofMac]

İLGİLİ HABERLER