Teknoloji

iOS 5’in yeni bildirim sistemi buna mı benzeyecek?

Apple’ın iOS 5 ile birlikte bildirim işlevinde yeniliğe gitmesi bekleniyor. Şu anki hâliyle itme bildirimlerinden çoğu kullanıcının mennun olmadığı biliniyor. Birçok uygulamanın böyle bildirimlerde bulunması ana ekranda her an yeni pencerenin açılıp kullanıcıyı rahatsız etmesine neden oluyor. TechCrunch yeni bildirim sisteminin neye benzeyeceğine dair bir fotoğrafı paylaştı.

Söz konusu ekran görüntüsünde, ekranın üstünde yer alan ve üzerinde saat, sinyal ve pil durumu gibi bilgileri barındıran çubuğun hemen altında Twitter’dan gelen bahislerin olduğunu bildiren ikinci bir çubuk yer alıyor. Bu çubuğa dokunulduğunda ne olduğunu ise bilmiyoruz. Belki tüm uygulamalara ait bildirimlerin toplandığı bir bildirim sayfası açılabilir, belki de Android’deki gibi sürükleyince aşağı doğru inen bir bildirim penceresiyle karşılaşabiliriz.

TechCrunch’ın yayınladığı bu ekran görüntüsünün gerçek olup olmadığını görmek için birkaç saat daha beklemek gerekiyor. Akşam saatlerinde başlayacak olan WWDC 2011 açılış toplantısında tüm soruların cevabı bulunmuş olacak.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER