Teknoloji

iOS 5 ile çalışan Find My Friends uygulaması App Store üzerinden yayınlandı

Apple’ın geçtiğimiz hafta iPhone 4S tanıtımı sırasında duyurusunu yaptığı Find My Friends uygulaması App Store’da yayınlandı. Ücretsiz olan bu uygulama GPS bağlantısını kullanarak iOS cihazı sahibi arkadaşlarınızı veya aile bireylerinizi bulmanızı sağlıyor. Eğer kullanıcılar gizlilik ayarlarını düzgün yaparsa, onları harita üzerinde gerçek zamanlı olarak izleyebiliyorsunuz.

Find My Friends üzerinden bir kişiye konum bilgisi erişimi kalıcı olarak verilebilirken, geçici olarak da izin tanımlamak mümkün. Örneğin her bireyinde iOS cihazı bulunan bir arkadaş grubu bir kalabalık bir lunaparkta veya plajda buluşmak için sözleşiyor. Her biri sadece buluşma süresini kapsayacak şekilde geçici bir süre için konum paylaşım özelliğini etkinleştirebilir ve birbirlerini harita üzerinden rahatlıkla bulabilir. Bu konum paylaşım süresi önceden belirli bir zaman aralığı için tanımlandıktan sonra süre bitiminde otomatik olarak sonlanacaktır.

Ayrıca uygulama içinde tüm konum paylaşım işlevlerin tamamen kapatan ve sizi kimsenin bulmamasını sağlayan özel bir anahtar da bulunuyor. Ücretsiz olan bu uygulamayı indirmek için cihazınızda iOS 5 yüklü olmalı. Onun için biraz daha sabretmek gerekiyor.

İlgili – iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER