Manşetler

iOS 5 ile birlikte bildirim sistemi yenilenecek, kullanıcılar bileşenlerle tanışacak

Apple’ın gelecek ayın başlarında düzenleyeceği WWDC etkinliği büyük duyurulara sahne olabilir. Ortalıkta bir sürü dedikodu dolaşıyor ancak bu etkinlikte donanım yeniliklerinden çok yazılım yeniliklerini göreceğimiz kesin gibi. Dedikodusu yapılan iPhone 4S ya da iPhone 5 gibi cihazlar büyük ihtimalle bu etkinlikte boy göstermeyecek. Ancak iOS 5’in ön gösteriminin yapılması kuvvetle muhtemel görünüyor. Bu gelecek sürümün büyük değişikliklerle birlikte geleceği konuşuluyor.

TechCrunch’ın kaynaklarına göre iOS 5 ile birlikte sadece Nuance teknolojisini kullanan ses tanıma özelliği gelmeyecek, ayrıca kullanıcılar yenilenmiş bildirim sistemi ve arayüze eklenen bileşenlerle tanışacak. Aslında Apple’ın bildirim sistemi uzunca bir süredir eleştiri yağmuruna tutulmaktaydı. Birden bire açılan ve rahatsız eden bildirim pencerelerini çoğu iOS kullanıcısı sevmiyor ve bu sistemin tasarımını da kötü buluyor.

Eğer dedikodular doğruysa, bileşenler iOS kullanıcıları için bir ilk olacak. iOS’in mevcut arayüzüne bileşenlerin nasıl uyum sağlayacağını merak etmiyor değiliz. Bazı konseptler bileşenlerin ana ekranda parmağınızı sağa doğru sürüklediğinizde açılan arama sayfasında yer alacağını işaret ediyor. Belki de bu bileşenler başka bir ana ekran sayfasına eklenecek.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi iOS 5’in ön gösteriminin WWDC 2011’de yapılacak olma ihtimali oldukça yüksek. Tahmin ediyoruz ki, bu etkinlik yaklaştıkça daha fazla dedikodu duyacağız. Bunları da sizlere anında aktarmayı sürdüreceğiz.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER