Teknoloji

iOS 5.0.1 batarya problemlerine tam olarak derman olmadı

Apple’ın dün yayınladığı iOS 5.0.1 güncellemesiyle yeni kablosuz bağlantı üzerinden güncelleme sistemi ilk kez kullanıldı. Söz konusu güncellemenin belli bir kısım kullanıcı tarafından dile getirilen batarya problemlerine çare olacağı da söyleniyordu. Ancak Apple’ın destek forumlarına güncelleme yayınlandıktan sonra gelen mesajlar iOS 5 yüklü cihazlarda bataryanın daha çabuk şekilde boşalması sorununun sürmekte olduğunu gösteriyor.

iOS 5.0.1 sürüm notlarında batarya ömrünü etkileyen hataların çözümü de yer alıyordu. Apple iOS 5 yüklü cihazlardaki batarya probleminin varlığını kabul etmiş, küçük bir kullanıcı kitlesinin bu yöndeki sorunları dile getirdiğini belirtmişti. Şirket adına konuşan yetkili batarya ömrünü etkileyen birkaç hata bulduklarını ve birkaç hafta içinde yayınlayacakları güncellemeyle bu soruna çözüm bulacaklarını belirtmişti.

İşte o beklenen güncelleme dün yayınlandı. Ancak sorun tüm kullanıcılar için çözülmüşe benzemiyor. Bazı kullanıcılar bataryalarının dakika başına yüzde 1 oranında boşaldığını belirtmiş, bazıları da telefonun şarjının tamamen boşaldıktan sonra yüzde 100 doldurmanın işe yaradığını iddia etmişti. Bu arada bazı iPhone 4S kullanıcıları iOS 5.0.1 güncellemesiyle birlikte yaşadıkları sorunu çözdüklerini rapor ediyor.

iOS 5.0 ve iOS 5.0.1 sürümleriyle iPhone 4S, iPhone 4 ve iPhone 3GS kullandık, ancak sözü edildiği gibi bir batarya problemi yaşadığımız söylenemez. Gerçekten bu sorun belli sayıdaki kullanıcıyı etkiliyor. Siz o kullanıcı kitlesi içinde misiniz?


İlgili – Apple Destek Forumu (1)
İlgili – Apple Destek Forumu (2)

İLGİLİ HABERLER