Manşetler

iOS 4.3 Beta yayınlandı, iPhone ve iPad’lere ilgi çekici özellikler gelecek – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Verizon’a özel iPhone 4’lerdeki kablosuz bağlantı noktası özelliğinin yakında çıkacak iOS 4.3 yazılımıyla birlikte tüm iPhone 4’lere gelebileceği söylenmişti. Apple iOS 4.3’ün çıkışı için bir adım daha atarak bu yazılımın uygulama geliştiricilerine özel ilk sürümünü Apple’ın web sitesindeki geliştirici portalı üzerinden yayınladı.

iOS 4.3 Beta sürümü ikinci nesil Apple TV, iPad, iPhone 4, iPhone 3GS, iPod touch 2G/3G/4G tarafından destekleniyor. iOS 4.3 Beta sürümünü cihazlarına kuranların belirttiğine göre iOS 4.3 ile birlikte uygulamalardan ve web sitelerinden Apple TV’ye görüntü aktarımı yapmak mümkün olacak. iOS 4.3 ile birlikte iPhone’da da kablosuz bağlantı noktası özelliği de mümkün olacak gibi görünüyor. iOS 4.3’te iPad için de hoş karşılanacak yenilikler geliyor. iPad’in sağ kenarında yer alan ve ilk başta ekran kilidi olarak kullanılan, ancak iOS 4.2 ile birlikte ses kapatma işlevini yapmaya başlayan anahtar tekrar eski görevine kavuşacak gibi görünüyor. Bunun yanında iPad bazı çoklu dokunmatik harket destekleri de kazanıyor. Örneğin dört ya da beş parmağı kıstırarak ana ekrana dönebilir, parmağınızı ekranın üstüne doğru sürükleyerek çoklu görev çubuğunu ortaya çıkarabilirsiniz. Bu arada 9to5 Mac sitesi de iPad’in tam ekran iAd reklamlarını da desteklemeye başladığı belirtiliyor. iOS 4.3 ile birlikte gelmesi muhtemel yenilikleri görmek için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.

Bu arada Engadget’ın belirttiğine göre iOS 4.3 Beta’nın kodlarında yeni cihazlar gizli. iPhone 3,2’nin GSM iPhone 4’ü, iPhone 3,2’nin ise CDMA iPhone 4’ü temsil ettiği bilinirken, iki yeni nesil iPhone (4,1 ve 4,2) ve üç tane iPad (2,1;2,2 ve 2,3) modeli ilk kez karşımıza çıkıyor. Büyük ihtimalle bunlar iPhone ve iPad’in GSM ve CDMA çeşitleriyle sadece WiFi destekli iPad’leri temsil ediyor. Bu arada iPhone 3,3 kodlu bir cihazın varlığı da dikkat çekiyor. Öte yandan Boy Genius Report sitesinin belirttiğine göre gelecek iPhone ve iPad modellerinde ekranın altında görmüş olduğumuz fiziksel “home” tuşu bulunmayacak. Bu tuşun görevlerini yukarıda bahsettiğimiz çok parmaklı hareketler alacak.

Video: iOS 4.3 Beta ile çalışan iPad

İlgili – Apple
İlgili – 9to5Mac
İlgili – BGR

İLGİLİ HABERLER