Teknoloji

iOS 4.2 ile birlikte iPad’in fiziksel ekran kilidi başka işlev görmeye başlayacak

Apple “minimalist” ününü donanım kontrollerini en gerekli özelliklere atamasına borçlu. iPad’deki en kullanışlı fiziksel kontrollerden bir tanesinin cihazın ses açma/kısma tuşlarının hemen üstünde yer alan ve ekranı kilitleyen anahtar olduğunu söyleyebiliriz. Aslında Apple başlangıçta bunu bir ses kapatma anahtarı olarak geliştirmişti, ancak tabletin lansmanının hemen öncesinde bu kontrolün işlevi değişmiş ve daha kullanışlı bir hâl almıştı.

Şimdi görüyoruz ki, Apple başlangıç noktasına geri dönüyor. iOS 4.2 ile birlikte şu anda ekran kilidi olarak kullanılan bu anahtar tasarlanan ilk işlevini yani ses kapatma işlevini görmeye başlayacak. iOS 4.2 ile iPad’in ekran kilidini açmak veya kapatmak için, iPhone’larda da iOS 4.0 ile birlikte kullanılmaya başlanan, yazılım tabanlı anahtar kullanılacak. 9 to 5 Mac sitesinin bir okuyucusu Steve Jobs’a bir ileti göndererek getirilecek yeni özelliğin kullanıcı tarafından eskisine döndürülüp döndürülemeyeceğini sormuş. Apple’ın CEO’su ise bu soruya olumsuz cevap vermiş.

Fiziksel anahtarı kullanarak ekranı kilitlemeye alışmış iPad kullanıcıları için alışmak biraz zor olacak. Umarız Apple son dakikada bir değişiklik yapar ve Ayarlar bölümüne bu ekran kilidini eskisi gibi açıp kapatmayı sağlayacak bir seçenek ekler.

İlgili – 9 to 5 Mac

İLGİLİ HABERLER