Manşetler

iOS 4.1 yüklü iPhone 3G ve iPhone 3GS izlenimleri – Galeri

img_0597Steve Jobs’un geçtiğimiz haftaki iPod etkinliğinde müjdesini verdiği iOS 4.1 güncellemesi bugün akşam saatlerinde iTunes üzerinden iPhone ve iPod touch sahiplerinin beğenisine sunuldu. iOS 4.1 güncellemesi cihazlara çok da büyük yenilikler getirmese de, dikkat çekici bazı özelliklerin eklendiğini ve bazı hataların düzeltildiğini söylememiz gerek.

Aslına bakarsanız iOS 4.1’in en önemli yenilikleri iPhone 4 için geldi: High Dynamic Range fotoğraf çekim desteği ve HD videoları YouTube gibi sitelere ekleme özelliği… Elimizde iPhone 4 olmadığı için bu yeniliklere dair bir fikrimiz yok, en azından şimdilik… Ancak elimizde bulunan iPhone 3GS ve iPhone 3G’leri iOS 4.1’e yükselterek sizin için kısa bir inceleme yaptık.

İlk olarak iPhone 3GS’ten başlayalım. iPhone 3GS’te göze çarpan en büyük yenilik birinci ana ekran sayfasına eklenmiş olan Game Center uygulaması. Türkçe dil desteği de sunan bu uygulamaya iTunes hesabını kullanarak giriş yapıyorsunuz. Sonrasında ise sizden gizlilik sözleşmesini onaylamanız isteniyor. Bunun ardından e-posta kutunuza bir onay iletisi gönderiliyor. Bu onay iletisindeki bağlantıya tıklayıp hesap bilgilerinizin istendiğini onaylamanız isteniyor. Bu adımların ardından bir rumuz seçip Game Center dünyasına dalabilirsiniz, ancak şu an için bu dünya içinde pek birşey bulabileceğiniz söyleyemeyeceğiz. Ne arkadaş bulabildik, ne de oynayabilecek bir oyun. Sanıyoruz ki, bu servisin yayılması için biraz zamana ihtiyaç var. Ancak zevkli bir servis olduğunu düşünüyoruz.

iPhone 3G’nin iOS 4.0 ile yaşadığı problemleri bu telefona sahip olanlar iyi biliyor. Güncellemeyi yüklemek büyük bir bela olmuş, sonrasında ise telefon fazlasıyla yavaş çalışıp saç baş yoldurmuştu. Spotlight arama seçeneklerinin kapatılması gibi geçici bir çözümle idare etmiştik. iOS 4.1 güncellemesinin en büyük vaatlerinden biriyse iPhone 3G sahiplerinin cihazlarında yaşadıkları performans düşüklüğünün giderileceğiydi. iOS 4.1’i iPhone 3G’ye yükledikten sonraki ilk izlenimlerimize göre telefon eskisinden daha hızlı çalışıyor. Spotlight arama seçeneklerini tekrar etkinleştirdikten sonra bile telefon yeterli derecede hızlı bir şekilde çalışıyor. Bunun dışında ne yazık ki, iPhone 3G sahipleri Game Center dünyasına giriş yapamayacak. iPhone 3G’de iPhone 3GS’teki gibi Game Center uygulaması yüklenmiyor. Zaten bunun olmayacağı gün içinde ortaya çıkmıştı.

iOS 4.1 ile ilgili ilk izlenimlerimiz bunlar. Aşağıda iOS 4.1 yüklü iPhone 3G ve iPhone 3GS’in ekran görüntülerini bulabilirsiniz. Siz de deneyimlerinizi aşağıdaki yorum alanı aracılığıyla bizimle paylaşabilirsiniz.

Galeri: iOS 4.1 yüklü iPhone 3GS
[nggallery id=399]

Galeri: iOS 4.1 yüklü iPhone 3G
[nggallery id=400]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER