Teknoloji

iOS 3.1.3 ile çalışan iPhone ve iPod touch’ların App Store’dan uygulama indirememe sorunu

iOS’in eski versiyonlarıyla çalışan bazı iPhone ve iPod touch’ların Apple’ın mobil uygulama mağazası App Store’dan birkaç gündür doğrudan uygulama indiremediği söyleniyor. Apple’ın sunucu tarafında yaptığı bir güncelleme sonrasında iOS 3.1.3 ve öncesi sürümle çalışan cihazlar yeni uygulama indirememeye başlamış. Buna rağmen uygulamaları güncellemek veya bilgisayardaki iTunes üzerinden indirilen uygulamaları cihazla eş zamanlayarak yüklemek mümkün durumdaymış.

Söz konusu cihazlardaki App Store problemi sadece bununla sınırlı kalmıyor. Uygulama mağazasındaki küçük resimlerin görüntülenmediği, sayfaların zayıf işleme nedeniyle kötü göründüğü de belirtiliyor. Apple’ın destek forumlarında da bu sorunla ilgili bazı tartışmalar ve sorunu doğrulayıcı mesajlar mevcut. Yine de bu sorunun sadece belirli bir kullanıcı kitlesini mi yoksa tüm kullanıcıları mı etkilediği bilinmiyor. Tüm kullanıcılar derken iOS 3.1.3’in güncelleme yaptıkları son sürüm olduğu birinci nesil iPhone ve iPod touch cihaz kullanıcılarını kastettiğimizi belirtelim.

Acaba bu Apple’ın sunucularında yapılan güncellemenin sonucunda meydana gelen bir hata mı, yoksa Apple yazılım güncelleme desteğini kestiği bu cihazlara artık uygulama desteğini de mi kesti? Umarız birinci ihtimâl geçerlidir, ancak Apple’ın geçmişteki davranışlarına bakıldığında ikinci ihtimâli de gözardı etmemek gerekiyor.

İlgili – Apple Destek Forumları (1)
İlgili – Apple Destek Forumları (2)

İLGİLİ HABERLER