İpucu

Nasıl Yapılır: iOS 10’da Touch ID ile kilit ekranını eskisi gibi açma

ios 10 inceleme

ios 10 incelemeiOS 10 kilit ekranı üzerinde de yeni bir deneyim sunuyor. Apple, Touch ID sensörünün kilit ekranını açarkenki çalışma şeklini değiştirerek kilit ekranında bulunan bildirimlerin görünmeden doğrudan Ana ekrana atlanmasının önüne geçiyor. Touch ID ile cihazının kilidini açan iPhone veya iPad sahiplerinin Ana ekrana geçiş yapmaları için ekranın altındaki tuşa bir kez daha basmaları gerekiyor.

Apple kullanıcıların kilit ekranını hemen atlayıp geçmemelerini, burayı daha aktif şekilde kullanmalarını istiyor. Ne var ki, bu yeni düzen kullanıcıların Ana ekrana ulaşmak için fiziksel tuşu kullanmalarını gerektirecek, bu da tuşun kullanım miktarını artıracak. Zaten Ana ekran tuşlarının işlevini yitirdiğine dair şikayetlerin olduğu ve hatırı sayılır miktarda iPhone kullanıcısının ekran üstü Ana ekran tuşu kontrollerini kullandığı bir ortamda, fiziksel tuşa daha fazla görev yüklenmesi bazı kullanıcılar tarafından istenmeyebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 10 İncelemesi

Neyse ki, eski düzene dönmek isteyenler için bir ayar eklenmiş. Aşağıdaki adımları takip ederek, Touch ID ile kilit ekranının eskisi gibi açılmasını ve doğrudan Ana ekrana geçilmesini sağlayabilirsiniz.

iOS 10 yüklü cihazınızda Ayarlar uygulamasını açın.

ios-10-kilit-ekrani-eski-1

Ayarlar uygulamasında bulunan Genel seçeneğiyle devam edin.

ios-10-kilit-ekrani-eski-2

Erişilebilirlik’i seçin.

ios-10-kilit-ekrani-eski-3

Ana Ekran Düğmesi’ne tıklatın.

ios-10-kilit-ekrani-eski-4

Parmağı Koyarak Aç seçeneğinin karşısındaki düğmeyi açık konuma getirin.

ios-10-kilit-ekrani-eski-6

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER