Teknoloji

iOS 10 iMessage kullanıcılarının karşısına müstehcen GIF’ler çıkarıyor

ios 10 inceleme

ios 10 imessageApple’ın mesajlaşma servisi iMessage, en yeni mobil işletim sistemi sürümü olan iOS 10 ile GIF arama özelliğine kavuşmuştu. Görünen o ki, Apple yeni aracını pornografik içeriklerden koruma konusunda bazı sıkıntılar yaşıyor. Deadspin’in haberi, “popo” kelimesiyle yapılan aramaların fazlasıyla müstehcen bir My Little Pony GIF’ini getirdiğini ortaya çıkarmıştı. Ancak gelen haberler, problemin tahmin edilenden daha büyük olduğunu gösteriyor.

The Verge sitesine e-posta gönderen bir kadın, 8 yaşındaki kızının babasına mesaj göndermek isterken oldukça uygunsuz bir GIF animasyonuyla karşılaştığını belirtti. Kızının “muzır” bir şey aramadığının altını çizen kadın, sadece “kocaman” kelimesinin aratıldığını dile getirdi.

iOS 10 iMessage kullanıcılarına çeşitli yenilikler getiriyor

iMessage, iOS 10 ile birlikte çok sayıda yeni özellik kazanırken görsel açıdan da yenilenmişti. GIF araması da iOS 10 ile birlikte servise entegre edilen özellikler arasında yer alıyor. Apple olabilecekleri engellemek adına cinsel terimlerle yapılan aramalara büyük ölçüde kısıtlama getirse de, günlük hayatta kullanılan kelime ve terimlerle yapılan aramalarda çıkan müstehcen sonuçlarla mücadelede zorlanıyor.

Apple’dan konuya ilişkin bir açıklama gelmiş değil. Deadspin “popo” kelimesiyle yapılacak aramaların engelleneceğini yazarken, “kocaman” kelimesiyle arama yapılmasının çoktan yasaklandığı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER