Manşetler

iOS 10 güncellemesi iPhone’unuzu geçici olarak kilitlediyse bunları yapın

ios 10 güncellemesi

ios 10 güncellemesiApple dün akşam saatlerinde, şimdiye kadar yayınlanmış en iyi versiyon olarak nitelendirdiği iOS 10’u yayınladı. Ne var ki, bazı kullanıcılar iOS 10 güncellemesi için telefonlarını kilitlediği şeklinde şikayetlerde bulunmaya başladı. Her ne kadar bu teknik anlamda tam bir kilitlenme olmasa da, bir sorunun olduğu ve cihazı geçici olarak kullanılamaz hâle getirdiği bir gerçek.

Apple sorunun dile getirilmesinden kısa bir süre sonra yayınladığı açıklamayla problemin giderildiğini dile getirdi. Ancak cihazınız sorunun düzeltilmiş olduğu zamana kadar çoktan etkilendiyse, aşağıdaki adımları uygulayarak iPhone veya iPad’inizi eski hâline getirebilirsiniz:

  1. iPhone’unuzu veya iPad’inizi Mac veya PC’ye bağlayın, daha sonra iTunes’u açın.
  2. Bu noktada telefonunuzu yeniden başlatmaya zorlamalı ve kurtarma moduna almalısınız. Bunun için Güç ve Ana Ekran tuşlarına aynı anda basıp bekletin. Kurtarma modu ekranı görünene kadar bu şekilde bekleyin.
  3. Biraz sonra iTunes’da güncelleme mi, yoksa yeniden kurulum mu yapmanızı sorgulayacak bir pencere göreceksiniz. Güncelle seçeneğini tercih ederek yükseltme sürecine devam edin.
  4. Eğer kurulum 15 dakikadan daha uzun sürerse, ilk 3 adımı tekrarlayın.
  5. Yükleme tamamlandığında devam edin ve telefonunuzun kurulumunu tamamlayın.

Yukarıda saydığımız adımlar cihazınızın sorunlarını çözecektir. Aksi takdirde Apple’ın yazılım tabanlı sorunlarda gayet iyi şekilde yardımcı olan AppleCare hattını arayabilirsiniz. Bunun yanı sıra bayram tatilinde olmamıza rağmen, İstanbul’daki Apple Store’lardan bir tanesine de uğrayabilirsiniz.

Bu arada yaşanan sorunun geçici olduğu ve Apple tarafından çözüldüğünü bir kez daha tekrarlayalım. Eğer şimdi iOS 10 güncellemesi işlemine girişecek olursanız, büyük ihtimalle sorun yaşamayacaksınız. Her ne olursa olsun, güncelleme işlemine başlamadan önce iTunes veya iCloud üzerinden cihazınızın yedeğini almayı ihmal etmeyin.

İLGİLİ HABERLER