Manşetler

iOS 10.3 ilk kez ocak ayında, Sinema modu ile birlikte kendini gösterecek

ios 10.3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 10.3Apple’ın iPhone, iPad ve iPod touch gibi cihazları için geçen ayın ortalarında iOS 10.2 sürümü çıkmıştı. Bu en güncel sürümle ABD’deki kullanıcılar için yeni bir TV uygulaması ve birtakım yeni his simgeleri getirilmişti. iOS 10.2.x gibi dar kapsamlı güncellemelerin ötesinde, Apple’ın iOS 10.3 için neler tasarladığı hakkında şimdiye kadar herhangi bir bilgimiz yoktu. Ancak bilinen iOS sızıntı kaynaklarından olan Sonny Dickson sayesinde gelecek iOS sürümünün ne zaman, hangi yeniliklere sahip olacağı hakkında fikir sahibi oluyoruz.

Bir önceki gün atılan bir dizi tweette Dickson, iOS 10.3 için ilk geliştirici beta sürümünün 10 Ocakta yayınlanacağını işaret ediyor. Bu yeni beta sürümüyle “Sinema modu” olarak adlandırabileceğimiz yeni bir özellik de geliyor. Bunun dışında bahsedilen herhangi bir detay yok, ancak Sinema moduna Denetim Merkezi içine yerleştirilecek patlamış mısır şekilli bir ikonla erişileceğini belirtiyor.

Daha önceki dedikodular iOS 10.3’ün öncelikle iPad ile ilgili yapılacak geliştirmelere odaklanacağını işaret ediyordu. Ancak bu sefer Sinema modu hakkında yeni bir özelliğin geleceğini görüyoruz. Aslında Apple’ın iOS’te koyu tonların hakim olacağı bir arayüz tasarladığı daha önceden biliniyordu. Sinema modu bu çalışmaların bir sonucu olabilir. Bu özelliğin nasıl çalıştığını ve ne işe yaradığını görmek için biraz daha beklememiz gerekecek.

Ne var ki, patlamış mısır ikonundan yola çıkacak olursak, bu özellik sinemada veya benzer karanlık ortamlarda telefonun daha rahat kullanmasını sağlayacak özellik olabilir. Yani telefonun çağrı veya mesajlar için ses ya da uyarılar, titreşimli geri bildirim veya ekran aydınlatması gibi unsurlarının otomatik olarak kapatılmasını sağlayabilir. Aslında iPhone’ların kenarında yer alan sessiz mod anahtarının tüm bu işleri yerine getirdiğini de unutmamak gerekiyor. Bunun üstüne ne gibi ek özellikler getirebilir, şu an için bilmiyoruz.

İyi haber, iOS 10.3 ile birlikte gelecek yenilikleri görmek için fazla beklemeyecek olmamız. Sızıntıya göre ilk geliştirici beta sürümü 10 Ocak tarihinde yayınlanacak. Böylelikle iOS 10’un üçüncü alt sürümünün ne gibi yenilikler sunduğunu yakından görmüş olacağız.

İLGİLİ HABERLER