Teknoloji

Interoute fiber optik ağına İstanbul’u da ekleyerek Türkiye’ye girdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dünyanın gelişen internet pazarları arasında gösterilen Türkiye’nin kendisinden beklenen atılımı göstermesi için altyapısını da buna uygun şekilde geliştirmesi gerekiyor. Türk Telekom’un bu yönde sürekli çalışmalar yaptığını, özellikle Türkiye’nin yurtdışı internet çıkışının kapasitesini genişletmek için atılımlar yaptığını biliyoruz.

Türkiye’nin potansiyeli yabancı şirketler tarafından da yakından takip ediliyor ve onlar da bu süreci kendi avantajlarına kullanmak için çeşitli hamlelere girişiyor. Avrupa’nın önde gelen ağ kuruluşlarından biri olan Interoute da bu düşünceyle fiberoptik ağına İstanbul’u da ekledi. Türkiye’de daha düşük maliyetlerle iletişim sağlamak için geldiklerini belirten Interoute yetkilileri burada rakip olmayı amaçlamadıklarının da altını çizdi.

Interoute altyapısı 60 bin kilometrelik fiber optik ağı, Amsterdam, Frankfurt, Londra, Madrid, Paris, Prag, Roma ve Stokholm’de yer alan 8 veri merkezi ve 32 eş yerleşim merkeziyle yaklaşık 3 milyar avrolu değere sahip.

Interoute’un Türkiye’ye girişiyle ilgili ayrıntıları aşağıdaki basın bülteninde bulabilirsiniz.

BASIN BÜLTENİ

Yerden Göğe?
Avrupa’nın en büyük fiber optik ağı artık Türkiye’nin kalbinde
En önemli uluslararası  telekom zirvelerinden biri olan Caspian Telecoms Konferansı’na sayılı günler kala Caspian Telecoms’un sponsorlarından biri olan Interoute, Avrupa kapsamlı fiber optik ağını İstanbul’a kadar genişlettiğini konferans öncesi yaptığı bir basın toplantısı ile duyurdu.

Firmanın üst düzey yetkilileri yaptıkları açıklamalarda “yerden göğe” sundukları hizmetlerle ve Interoute’un Türkiye yatırımları ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Düşük maliyetlerle iletişim sağlamak için geldik
Interoute CEO’su Gareth Williams yaptığı açılış konuşmasında firma ile ilgili bilgiler verirken network ağlarına neden Türkiye’yi kattıklarını şöyle açıkladı: “Biz gerçekten Türkiye’nin doğu- batı ve kuzey-güney arasında bir köprü olduğunu düşünüyoruz. İstanbul Avrupa’nın en büyük şehirlerinden biri ve oldukça kalabalık bir nüfusa sahip. Interoute bir Avrupa networkü. 8 yıldır Interoute olarak maliyetleri aşağıya çekme konusuna odaklandık. Dijital Avrupa’da ana işimiz daha düşük maliyetlerle iletişimi sağlamak.” İstanbul’a ilk kez gelen Gareth Williams konuşmasında İstanbul’un güzelliklerinden etkilendiğini ve burada bulunuyor olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Türkiye’ye rakip olarak gelmedik
Interoute Türkiye Ülke Müdürü Cüneyt Şen konuşmasında “Türkiye’ye rakip olarak gelmedik. Sahip olduğumuz networkü sizlerle paylaşmak için buradayız.” dedi. Şen, Türkiye’nin doğu ile batı arasında uluslararası bir ağ geçidi ve Interoute için gelişmekte olan önemli bir pazar olduğunu vurgularken, bu gelişimin bir parçası olmaktan da gurur duyduğunu belirtti. Cüneyt Şen, alt yapı hizmetinde önemli bir noktaya daha dikkat çekerek müşterilerinin ürün ve hizmetlerini kendi ihtiyaçlarına göre seçip, düzenleyip ve yönettiğini, bu sayede Interoute müşterilerinin telekomünikasyon harcamaları ve bütçelerini kontrol altında tutabildiklerini belirtti. Şen ayrıca “Biz müşterilerimizden sadece hayal etmelerini istiyoruz ve hayallerini gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Kıtalararası  mesafeler kalkıyor
Orta ve Doğu Avrupa Direktörü Ljubica Draskic yaptığı sunumda şunları söyledi “Londra’dan İstanbul’a, Stokholm’den Sicilya’ya Avrupa’nın 21 finans ve kültür şehrinde Interoute ağlarını örüyor, kıtalar arası mesafeleri kaldırıyor.”

Altyapımızın değeri… ?3Milyar
Draskic Interoute altyapısının 60.000 km fiber optik ağ, 8 veri merkezi (Amsterdam, Frankfurt, London, Madrid, Paris, Prague, Rome, Stockholm) ve  32 eş-yerleşim merkezi ile ?3Milyar değerinde olduğunu açıkladı.

Telekom operatörleri Interoute’u tercih ediyor
Draskic ayrıca kurumsal müşteriler ve operatörler için sundukları hizmetlerle ilgili bilgi verirken, Avrupa Birliği telekom operatörlerinin ve Avrupa ötesindeki servis sağlayıcıların tamamen özel sermayeli ve bağımsız bir kuruluş olan Interoute’u tercih ettiğini belirtti. “Tunus Telekom, Orta Doğu’ya bağlanan tüm denizaltı sistemleri, Seacom deniz altı kablosu ile Afrika Kıtasinda Kenya’dan Güney Afrika Cumhuriyeti’ne kadar tüm ülkeler Interoute’a bağlanmış bulunmaktadırlar.” dedi.

Orta ve Doğu Avrupa Direktörü Ljubica Draskic 2011 Caspian Telecoms konuşmacıları arasında da yer alıyor.

Yerden Göğe…
Basın mensuplarının ve sektörün önde gelen firmalarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda son olarak basın mensuplarının soruları yanıtlandı. Gece Interoute CEO’su Gareth Williams’ın yaptığı açılış etkinliğinin ardından akşam yemeği ile devam etti. Williams, Interoute’un sloganı “from the ground to the cloud” “yerden göğe” dedi ve 100’lerce balonu gökyüzüne uçurdu.

Interoute Hakkında
Interoute, günümüz dijital dünyasında şirketlerin takip etmek zorunda olduğu değişimi hızla tahmin edip özel olarak tasarlanmış çözümler, ağ güvenli uygulama barındırma, veri ve yenilikçi ses hizmetlerini binlerce kurumsal müşterisine sunmaktadır.

29 ülkede 100 şehirde insanların ve işletmelerin online iletişimini sağlayan Avrupa’nın en büyük ağ platformuna sahiptir. Bu platform hizmet sunulan 60.000 kilometre boyunca, müşterileri ile şehir şebekeleri ve yüksek performanslı veri merkezlerini bütünleştirir.

Dünya Devleri Interoute’u tercih ediyor
Deutsche Post, Real Madrid, Avrupa Uzay Ajansı ve Airbus gibi çeşitli kurumlar, verilerini korumak ve içeriğini dağıtmak için Interoute’un servislerini kullanmaktadır. Avrupa’nın ötesinde bulunan işletmeler, 8 Interoute istasyonu ve trans-kıta denizaltı kabloları üzerinden Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Asya’ya bağlanmaktadır. Bu platform, Avrupa’da en büyük kapasiteye sahip ağ şebekesidir. Tüm Avrupa, Amerika ve Asya da bulunan önemli Telekom operatörleri ile dünyanın en büyük mobil operatörleri Interoute’u tercih etmektedir. Faaliyetleri Avrupa merkezli olan firma, tüm müşterilerine küresel hizmet veriyor, onları desteklemek için sürekli ağlarını genişletiyor, yeni pazarlar ve hizmetler sunuyor.

www.interoute.com

İLGİLİ HABERLER