Teknoloji

Internet Explorer’a getirilen otomatik güncelleme özelliği IE9’un kullanımını artırıyor

Microsoft, Windows’un çeşitli ülkelere özel versiyonlarında Internet Explorer’ın otomatik güncellenme prosedürünü uygulamaya başladı. Sessiz sedasız şekilde gerçekleşen bu güncellemeler ilk olarak geçen ocak ayında Avustralya ve Brezilya’da faaliyete geçti. Yazılım üreticisi bu özelliği 2012 yılı içinde diğer ülkelere de kademeli olarak getirecek.

Otomatik güncellemeler Avustralya ve Brezilya gibi ülkelerde internet tarayıcısı kullanım oranlarında etkisini göstermeye başladı. Her iki ülkede de Internet Explorer 9’un payı yükseliş gösterdi, Internet Explorer 8’in kullanımında da karşı gelecek şekilde bir düşüş oldu. StatCounter’dan derlenen verilere göre Internet Explorer 9 özellikle şubat ayında, otomatik güncelleme özelliğinin şubat ayında açılmasından hemen sonra hızlı bir yükseliş gösterdi.

Her ne kadar Internet Explorer 9 yükselirken Internet Explorer 8 kullanımı düşse de, IE6 ve IE7 gibi internet tarayıcılarının kullanım oranı pek etkilenmemiş gibi görünüyor. Bu, Internet Explorer 6 kullanımını sonlandırmak isteyen Microsoft’un önünde çözmesi gereken bir sorun gibi duruyor.

İlgili – Computer World

İLGİLİ HABERLER