Teknoloji

Internet Explorer son günlerinde yanıltıcı reklamlara karşı savaş açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

internet-explorer-logo

Internet Explorer markasını sonlandırma kararı alan Microsoft, buna rağmen mevcut kullanıcılara daha iyi bir gezinme deneyimi sunma çabalarını sürdürüyor. Şirket bu yaklaşım doğrultusunda oluşturduğu yanıltıcı reklamlarla mücadele planını kamuoyuna açıkladı. Internet Explorer, 1 Hazirandan itibaren zararlı yazılım barındıran reklamların gösterildiği siteler ziyaret edildiğinde kullanıcıları uyaracak.

Bir blog yazısı aracılığıyla yeni istenmeyen yazılım değerlendirme kriterini detaylandıran şirket, hangi reklamların kullanıcıları yanıltma veya kandırma amacıyla gösterildiğine daha iyi karar verileceğinin altını çizdi.

Internet Explorer kullanıcılarının başı yanıltıcı reklamlar yüzünden indirdikleri reklamlar nedeniyle bir hayli ağrımıştı. Tarayıcının kullanıcıları halihazırda AdBlock gibi çözümleri yükleyerek yanıltıcı reklamların gösterimini engelleyebiliyor. Ancak sürecin Chrome veya Firefox’taki reklam engellemeye kıyasla daha çetrefilli olduğunu belirtmek gerekiyor. Yeni reklam önleme aracının devreye sokulması, Microsoft’un Edge’i duyurmasına rağmen Internet Explorer’ı tamamen unutmadığını ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER