Teknoloji

Internet Explorer 9 Microsoft’un Rusya sitesinde kendini erkenden gösterdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Internet Explorer 9’u heyecanla bekleyenleri biraz yatıştırmak için Rusya’daki sitesinde bu internet tarayıcısının ekran görüntüsünü yayınladı.

Ekran görüntüsüne bakılırsa, herşeyin en azda tutuldu bir arayüzle karşı karşıyayız. Eğer Microsoft bu ekran görüntüsündeki gibi bir arayüzle gelecekse, o halde IE9 ile Chrome’un arayüzlerinin karşılaştırmalarını bol bol görüp okuyacağız. Aslında Microsoft’un tarayıcısını gereksiz menülerden kurtarması ve tüm kontrol birimleirni sağ üstteki birkaç ikonda toplaması iyi olmuş. Bunun yanında arama ve adres çubukları da aynı çubukta sunuluyor. Ekran görüntüsünün erken safhalara ait olduğunu düşünürsek menülerin bir yerlere saklanmış olduğunu da farzedebiliriz. IE9’un Chrome ile (dolayısıyla Firefox ve Safari ile) bir diğer benzer tarafı da tüm sekmeleri tek bir pencere üzerinden kapatabilmek ve bunları birbirinden bağımsız olarak konumlandırmak.

Bakalım IE9 Beta görmüş olduğumuz bu ekran görüntüsünün ne kadarını gerçekten yansıtıyor. Bunun cevabını 15 Eylül’de bulacağız.

İlgili – ZDNet

İLGİLİ HABERLER